21.2 C
București
duminică, 5 mai 2024
AcasăSpecialConstantina Diţă se retrage din activitatea sportivă

Constantina Diţă se retrage din activitatea sportivă

Final de drum pentru atleta Constantina Diţă care se va retrage oficial, mâinem, din activitatea sportivă. Constantina Diţă are 44 de ani şi va participa, mâine, la Maratonul Internaşional Bucureşti.

"Sunt bucuroasă că îmi voi face retragerea la cel mai mare eveniment de acest gen din România. Maratonul creşte în fiecare an şi mă bucur că văd atâta lume care aleargă. În trecut nu vedeam pe nimeni alergând, acum văd foarte mulţi alergători prin parcuri şi asta este foarte important pentru că sportul nu trebuie practicat numai de sportivi", a declarat, sâmbătă, sportiva, într-o conferinţă de presă.

Participantă la aproximativ o sută de curse de maraton în carieră, Diţă a spus că medalia olimpică de aur a obţinut-o după 20 de ani de muncă. "După ce am luat medalia olimpică, toată lumea m-a felicitat, dar adevărata muncă am depus-o înainte şi abia după 20 de ani de muncă a venit medalia la Jocurile Olimpice, care este şi cea mai strălucitoare. În toată cariera am alergat în jur de o sută de maratoane, pentru că atunci când ajungi în top nu poţi face mai mult de două-trei maratoane pe an. Măine, voi alerga pentru Fundaţia Olimpică Română şi mă bucur că pot face parte din această echipă", a afirmat Constantina Diţă, potrivit Mediafax.

La conferinţa de presă au participat mai multe campioane olimpice, Andreea Răducan, Elisabeta Lipă, Georgeta Andrunache, Monica Roşu şi Valeria Răcilă van Groningen.

În afara titlului olimpic cucerit în 2008, Diţă a mai fost medaliată cu bronz la Campionatele Mondiale de atletism de la Helsinki, din 2005, cu aur la Campionatul Mondial de semimaraton de la Edmonton, 2005, şi cu bronz la aceeaşi competiţie, ediţia 2004, de la New Delhi. Totodată, ea a câştigat maratonul de la Chicago, în 2004.

Maratonul Internaţional Bucureşti Raiffeisen Bank este la a şaptea ediţie. Sâmbătă şi duminică, în Capitală vor lua startul peste 8.000 de participanţi la cele şapte curse cu plecare din faţa Palatului Parlamentului. Cursa de maraton este programată mâine, de la ora 09.00.

Valeria Răcilă van Groningen, organizatoarea MIB, a precizat că la concursurile rezervate copiilor, care au avut loc azi, au fost peste 2.000 de participanţi.

 

Cele mai citite

Ce salarii aveau cu adevărat Nicolae și Elena Ceaușescu

Așa cum bine cunoaștem cu toții, până în urmă cu mai bine de trei decenii și jumătate, România s-a aflat sub jugul dictaturii...

Mesajul de Paște al SRI-ului: “Nu credem până nu…”

Mesajul viral postat pe rețelele sociale de către Serviciul Român de Informații (SRI) în ziua de Paște a adunat rapid aprecieri și distribuiri. „Nu...

Rusia – Ucraina, ziua 781. Rusia susține că “Formula de pace” va avea succes dacă Occidentul oprește livrările de arme pentru Ucraina

"Formula de pace" va avea succes dacă Occidentul oprește livrările de arme pentru Ucraina, susține purtătoarea de cuvânt a Ministerului rus de Externe, Maria...
Ultima oră
Pe aceeași temă