3.4 C
București
miercuri, 8 decembrie 2021
AcasăSpecialConstănțenii, chemați să protesteze faţă de grațierea colectivă | FOTO + VIDEO

Constănțenii, chemați să protesteze faţă de grațierea colectivă | FOTO + VIDEO

 

PDATE 19.35. La protestul din municipiul Constanța au participat puțin peste 20 de persoane. Vremea rece și vântul tăios i-a ținut pe mulți în casă. Chiar și cei care au ieșit nu au rezistat mai mult de o oră în fața prefecturii, din cauza frigului. ”Vom mai ieși, trebuie să fim mai mulți”, au spus ei. Nu au plecat fără să-și dea o nouă întâlnire: duminică, 21 ianuarie, de la ora 16.00. ”Este de datoria noastră să protestăm. Eu am ieșit și azi, de ziua mea. Sper ca duminică să fim mai mulți. Ce a fost azi e un prim pas”, a spus organizatorul, Cătălin Anghel.

Proteste similare au avut loc și în alte orașe. Citiți mai multe detalii aici: Sute de persoane au protestat, joi seara, față de OUG privind grațierea. Oamenii au scandat: „Fără amnistie, la pușcărie!”


Constănțenii sunt chemați în stradă, în această seară, pentru a protesta împotriva grațierii colective. Adunarea este dată la ora 18.00, în centrul orașului, în fața Prefecturii Constanța.

„Organizez acest protest pentru că cel mai important lucru câștigat după Revoluție este dreptul la atitudine. Cred în dreptul nostru, chiar în obligația noastră de a avea atitudine. Grațierea, fără consultarea societății civile, a experților, nu se poate face. Au mai încercat acum doi ani, dar a picat acum doi ani, pentru că nu a primit vot favorabil de la Comisia Juridică și în Parlament”, a spus Cătălin Anghel, omul care organizează evenimentul chiar de ziua lui.

„Cred că această încercare de a trece ca hotărâre de Guvern este dată pentru anumite persoane și nu cred pentru legi date pentru anumite persoane. Se potrivește prea bine pentru unele persoane”, a mai spus Anghel.

Acesta a spus că speră să vină cât mai multă lume, în ciuda frigului. 

Cătălin Anghel este antreprenor, membru al societății civile. În vara anului trecut s-a înscris în PNL și a participat la alegerile parlamentare, fiind plasat pe un loc neeligibil.


Citește mai multe despre protestul de miercuri seară aici: Mii de persoane au protestat miercuri, în mai multe orașe din țară, față de ordonanțele grațierii și amnistiei. Oamenii au scandat la Guvern: „La închisoare, nu la guvernare!”


Un nou protest împotriva legii grațierii, duminică. Se anunță manifestații în București și în opt orașe din țară, precum și în străinătate


 

 

 

 

 

 

Cele mai citite

Încă trei sportivi de la CSM Baia Mare, depistați cu Covid. Testele, trimise la secvențiere

Trei sportivi de la CSM Baia Mare au fost depistați cu Covid în urma efectuării de noi teste anti coronavirus. Acestea au fost recoltate...

Montarea obligatorie a repartitoarelor la calorifere, amânată un an

Montarea obligatorie a repartitoarelor la calorifere, amânată un an, până la 31 decembrie 2022. Deputaţii au adoptat în acest sens proiectul de Lege privind aprobarea...

Prințul Nicolae și viitorul Coroanei

Mulți români se întreabă de ce nu avem o dezbatere națională privind forma de guvernământ a statului român
Ultima oră
Pe aceeași temă