22.9 C
București
vineri, 24 mai 2024
AcasăSpecialConstanţa: Şofer trimis în judecată pentru trafic de minori

Constanţa: Şofer trimis în judecată pentru trafic de minori

Un şofer care făcea curse de transport persoane pe relaţia Constanţa – Milano a fost trimis în judecată de procurorii DIICOT Constanţa, fiind acuzat că a trecut ilegal peste graniţă o adolescentă de 15 ani, pe care ulterior a vândut-o unor proxeneţi, transmite Mediafax.

Potrivit rechizitoriului întocmit de procurorii DIICOT – Serviciul Teritorial Constanţa, în luna martie a anului 2007 bărbatul, în vârstă de 43 de ani, din Eforie Sud, a acostat o adolescentă de 15 ani, pe atunci elevă în clasa a VIII-a, făcându-i avansuri şi complimente şi promiţându-i că o va ajuta să ajungă îngrijitoare la o bătrână din Italia.

Bărbatul, care era şofer pe o maşină de transport persoane pe relaţia Constanţa – Milano, i-a cerut să-l însoţească, fata care avea asupra ei numai cartea de identitate, fiind trecută ilegal frontiera.

Ajunşi la destinaţie, şoferul a vândut-o pe fată cu suma de 500 de euro unei grupări de proxeneţi din care făceau parte un constănţean de 32 ani, cunoscut cu antecedente penale pentru infracţiuni cu violenţă, şi un cetăţean albanez de 33 de ani. Aceştia au cazat-o pe adolescentă într-un apartament situat la marginea oraşului Milano, iar apoi au obligat-o să se prostitueze, pe stradă, la periferia localităţii.

Autorităţile italiene, în colaborare cu cele române, au stabilit că bărbatul din Constanţa s-a asociat cu mai mulţi cetăţeni albanezi într-o reţea de proxeneţi, care foloseau tinere din România, dar şi din alte ţări. Pentru faptele săvârşite în Italia, constănţeanul şi albanezul au fost judecaţi şi condamnaţi, în prezent executând pedepse privative de libertate.

În cazul bărbatului din Eforie, procurorii DIICOT Constanţa au decis trimiterea acestuia în judecată, în libertate, pentru trafic cu minori.

Cele mai citite

Coldea, sub control judiciar

Florian Coldea, fost prim adjunct al directorului SRI, a fost plasat sub control judiciar pe cauţiune de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie, au precizat, pentru Agerpres,...

FOTO. Incendiu la o pensiune din Alba

Zeci de pompieri militari din Aiud şi Alba Iulia intervin în municipiul Aiud pentru stingerea unui incendiu izbucnit iniţial, în cursul nopţii, la un...

Coldea, sub control judiciar

Florian Coldea, fost prim adjunct al directorului SRI, a fost plasat sub control judiciar pe cauţiune de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie, au precizat, pentru Agerpres,...
Ultima oră
Pe aceeași temă