12.4 C
București
vineri, 3 mai 2024
AcasăSpecialConstanţa: Poliţişti de frontieră, cercetaţi pentru luare de mită

Constanţa: Poliţişti de frontieră, cercetaţi pentru luare de mită

Ofiţerii Direcţiei Generale Anticorupţie- DGA, sub coordonarea procurorilor, au desfăşurat, vineri, cu suportul de specialitate al SRI si DIPI, o amplă acţiune pentru probarea mai multor persoane suspectate de fapte de corupţie, contrabandă, evaziune fiscală, spălare de bani şi mărturie mincinoasă, potrivit unui comunicat al DGA, remis România liberă.

”Din informaţiile obţinute şi din cercetările efectuate, a reieşit faptul că activitatea infracţională a poliţiştilor de frontieră a constat în protejarea unor persoane implicate în activităţi de contrabandă cu combustibil preluat de la navele care tranzitează Dunărea, în scopul valorificării, precum şi furnizarea de informaţii nedestinate publicităţii persoanelor implicate în activităţile de contrabandă şi evaziune fiscală”, se arată în comunicatul DGA.

Astfel, în schimbul protecţiei oferite şi al informaţiilor privind dispozitivul de patrulare al Poliţiei de Frontieră şi circulaţia navelor pe Dunăre, agenţii au pretins şi primit combustibil şi alte produse, precum şi peşte de la braconierii care acţionează în zonă.

În cauză sunt cercetaţi 5 poliţişti de frontieră pentru săvârşirea infracţiunilor de luare de mită  şi „folosirea, în orice mod direct sau indirect, de informaţii ce nu sunt destinate publicităţii ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informaţii”, mai arată sursa citată.

Cercetarea penală s-a extins şi faţă de 10 persoane civile fără calitate specială, pentru săvârşirea infracţiunilor de dare de mită. Totodată, faţă de o firmă din localitatea Cobadin, administrată de una dintre aceste persoane, s-au reţinut şi infracţiunile de evaziune fiscală, p şi spălare de bani.

Prejudiciul calculat depăşeşte suma de 500.000 lei.

Ca urmare a percheziţiilor domiciliare, au fost ridicate înscrisuri, sume de bani în valoare de peste 30.000 lei şi 5000 Euro, punându-se sub sechestru cantitatea de peşte, două tone de motorină, ambarcaţiuni, motoare de bărci.

Cele mai citite

Statele membre NATO sunt profund îngrijorate „ de activitățile rău intenționate ale Rusiei” pe teritoriul Alianței

Statele membre ale NATO s-au declarat joi "profund preocupate de activităţile rău intenţionate" ale Rusiei "întreprinse recent pe teritoriul Alianţei" şi care "constituie o...
Ultima oră
Pe aceeași temă