16.3 C
București
miercuri, 2 octombrie 2024
AcasăSpecialConsiliul Judetean Hunedoara a reziliat contractul cu Sever Muresan

Consiliul Judetean Hunedoara a reziliat contractul cu Sever Muresan

Consiliul Judetean Hunedoara a renuntat, ieri, la parteneriatul public-privat incheiat cu compania „Asset Management System” Bucuresti, societate reprezentata de controversatul om de afaceri Sever Muresan, care trebuia sa amenajeze un aeroport la Saulesti si o sosea cu patru benzi intre Hunedoara si Sintuhalm, pe o portiune de 12 kilometri. Valoarea estimativa a acestor investitii a fost calculata la circa 1.300 de miliarde lei vechi, din care CJ ar fi trebuit sa suporte 20 la suta.
Firma in cauza este acuzata ca nu si-ar fi respectat obligatiile contractuale referitoare la virarea in cont a 3 la suta din valoarea totala a contractului, reprezentand garantia de buna intentie. Aceasta, in conditiile in care termenul s-a prelungit cu inca 6 luni fata de data initiala.
Contractul public-privat dintre Consiliul Judetean si „Asset Management System” SA Bucuresti – „Groupe Fibelfin” Luxemburg a fost incheiat in 22 august 2005 si viza construirea Aeroportului Saulesti, pentru charter de mici dimensiuni, si a amenajarii drumului cu rang de autostrada Sintuhalm – Hunedoara. „Asset Management”, care reprezenta in aceasta afacere concernul luxemburghez „Fibelfin”, a fost castigatoarea licitatiei organizate de CJ, la care s-au prezentat trei firme.
Pentru reabilitarea DJ 687, pe portiunea mentionata, valoarea contractului a fost calculata la 43.661.530,70 RON, din care 80 la suta trebuia sa o investeasca executantul, iar 20 la suta reprezenta contributia CJ. La incheierea contractului s-a stipulat ca, inainte de demararea lucrarilor, 3 la suta din aceasta suma trebuie depusa intr-un cont in favoarea Consiliului Judetean, reprezentand garantia de buna intentie.
Pentru Aeroportul Saulesti, valoarea investitiei a fost calculata de 82.995.657 RON, in conditii similare cu cele pentru amenajarea drumului. In schimb, firma reprezentata de Sever Muresan primea drept de exploatare pentru o perioada de 25 de ani.
„Asset Management System” nu a respectat conditiile contractuale, astfel ca reprezentantii CJ au renuntat la parteneriatul public-privat cu societatea.

Cele mai citite

Cetățean ucrainean salvat din munți. A trecut granița în România

Un cetățean ucrainean în vârstă de 38 de ani, care a traversat granița României prin Munții Maramureșului, a fost salvat în noaptea de marți...

România este pe primul loc în topul celor mai scumpe piețe de energie din UE

România și Ungaria au fost principalii exportatori de energie către Ucraina, grav afectată de bombardamentele rusești Suntem pe primul loc, în ceea ce privește cel...

Scorul serii în Liga Campionilor la fotbal: Borussia Dortmund-Celtic Glasgow 7-1

Borussia Dortmund a realizat scorul serii de marţi în etapa a doua a Ligii Campionilor la fotbal, 7-1 cu Celtic Glasgow, pe teren propriu. MVP-ul...
Ultima oră
Pe aceeași temă