24.2 C
București
joi, 25 iulie 2024
AcasăSpecialConsiliul Judetean Hunedoara a reziliat contractul cu Sever Muresan

Consiliul Judetean Hunedoara a reziliat contractul cu Sever Muresan

Consiliul Judetean Hunedoara a renuntat, ieri, la parteneriatul public-privat incheiat cu compania „Asset Management System” Bucuresti, societate reprezentata de controversatul om de afaceri Sever Muresan, care trebuia sa amenajeze un aeroport la Saulesti si o sosea cu patru benzi intre Hunedoara si Sintuhalm, pe o portiune de 12 kilometri. Valoarea estimativa a acestor investitii a fost calculata la circa 1.300 de miliarde lei vechi, din care CJ ar fi trebuit sa suporte 20 la suta.
Firma in cauza este acuzata ca nu si-ar fi respectat obligatiile contractuale referitoare la virarea in cont a 3 la suta din valoarea totala a contractului, reprezentand garantia de buna intentie. Aceasta, in conditiile in care termenul s-a prelungit cu inca 6 luni fata de data initiala.
Contractul public-privat dintre Consiliul Judetean si „Asset Management System” SA Bucuresti – „Groupe Fibelfin” Luxemburg a fost incheiat in 22 august 2005 si viza construirea Aeroportului Saulesti, pentru charter de mici dimensiuni, si a amenajarii drumului cu rang de autostrada Sintuhalm – Hunedoara. „Asset Management”, care reprezenta in aceasta afacere concernul luxemburghez „Fibelfin”, a fost castigatoarea licitatiei organizate de CJ, la care s-au prezentat trei firme.
Pentru reabilitarea DJ 687, pe portiunea mentionata, valoarea contractului a fost calculata la 43.661.530,70 RON, din care 80 la suta trebuia sa o investeasca executantul, iar 20 la suta reprezenta contributia CJ. La incheierea contractului s-a stipulat ca, inainte de demararea lucrarilor, 3 la suta din aceasta suma trebuie depusa intr-un cont in favoarea Consiliului Judetean, reprezentand garantia de buna intentie.
Pentru Aeroportul Saulesti, valoarea investitiei a fost calculata de 82.995.657 RON, in conditii similare cu cele pentru amenajarea drumului. In schimb, firma reprezentata de Sever Muresan primea drept de exploatare pentru o perioada de 25 de ani.
„Asset Management System” nu a respectat conditiile contractuale, astfel ca reprezentantii CJ au renuntat la parteneriatul public-privat cu societatea.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă