17.3 C
București
joi, 2 mai 2024
AcasăSpecialRADET are în continuare poprire pe conturi

RADET are în continuare poprire pe conturi

Consiliul de Administrație (CA) al ELCEN a respins, vineri, solicitarea formulată de  Regia Autonoma de Distributie a Energiei Termice Bucuresti (RADET) cu privire la reducerea gradului de poprire, aplicată conturilor bancare ale furnizorului de apă caldă și căldură.

 „Decizia de menţinere a gradului de poprire la nivelul de 100% a fost determinată de faptul că furnizorii de gaze naturale şi servicii auxiliare de transport şi distribuţie au acţionat ELCEN în instanţă pentru recuperarea sumei de aproximativ 500 de milioane de lei”, precizează ELCEN, într-un comunicat de presă remis redacției.

Potrivit sursei citate, deficitul a fost cazuat și de  Primăria Capitalei, care nu a onorat plata subvenției aferente trimestrului I al anului 2016, așa cum arată deconturile depuse de RADET pentru energia termică livrată populaţiei.

„Mai mult, Primăria Municipiului Bucureşti nu a dispus măsurile necesare pentru utilizarea totală a creditului de 248 de milioane de lei contractat de la Trezoreria Statului, neutilizând ultima tranşă de 32 de milioane de lei”, informează sursa citată.

RADET este obligată să plătească ELCEN  suma de 259 de milioane de lei, datorii restante conform protocolului încheiat între Primăria Bucureşti – RADET – ELCEN în 18.12.2008, ca urmare a deciziei Tribunalului București. ELCEN deţine împotriva Radet Bucureşti un alt titlu executoriu în valoare de aproximativ 1,5 miliarde de lei, ca urmare a emiterii de către Tribunalul Bucureşti a ordonanţei de plată solicitată de către ELCEN.

Cele mai citite

nasturii cămășii au sărit și i s-a văzut tricoul cu “Votați Piedone!”

Ilustrație: Marian Avramescu Premierul românilor autentici, Marcel Ciolacu, nu a putut să nu respecte tradiția autohtonă de 1 Mai Muncitoresc și a savurat mici...

Tarife pe litoral de 1 Mai. A înlemnit când i-a venit nota de plată pentru 4 sucuri și mâncare

Turiștii plecați pe litoralul românesc în aceste zile de vacanță au parte de surprize neplăcute, mai ales când le vine nota de plată. Mulți...

Rezervele valutare ale BNR, în scădere

Rezervele valutare la Banca Naţională a României (BNR) totalizau 62,511 miliarde de euro la data de 30 aprilie 2024, în scădere cu 2,7% comparativ...
Ultima oră
Pe aceeași temă