12.4 C
București
vineri, 3 mai 2024
AcasăSpecialConsilierii lui Boagiu iau viteză

Consilierii lui Boagiu iau viteză

In lipsă de autostrăzi pe care să îşi etaleze calităţile automobilistice, consilierii demnitarilor de la Transporturi au decis să depăşească limita de viteză valabilă pe autostradă pe drumuri naţionale.
La finele săptămănii trecute Sorina Petronela Ţone, consiliera a ministrului-secretar de stat Eusebiu Pistru, a rămas fără permisul de conducere, după ce a fost prinsă conducând cu 156 de kilometri la oră pe o şosea din judeţul Iaşi, în afara localităţii, pe un sector de drum unde viteza era limitată la 100 de kilometri la oră.
Ţone i-a acuzat pe poliţişti că au urmărit-o în afara localităţii, pentru a fi înregistrată de radar. “Domnul poliţist, practic, m-a provocat. Nu a fost nimic altceva decât provocare. Domnul poliţist mi-a spus că şeful lui i-a spus să-mi ia permisul”, s-a justificat ea.
“Cred că doamna Sorina Petronela Ţone a dovedit că nu este potrivită pentru o funcţie publică în cabinetul unui demnitar. Prin atitudinea şi comportamentul său, consider că doamna Ţone a adus grave prejudicii de imagine Ministerului Transporturilor şi Infrastructurii. Oamenii care deţin funcţii publice trebuie să fie primii care respectă legea, iar cei care nu o fac trebuie să răspundă la fel ca orice alt cetăţean”, susţine Boagiu într-o declaraţie de presă.
Puţină lume cunoaşte însă două lucruri pe care Boagiu, fie nu le ştie, fie nu le-a menţionat pentru a nu îşi ridica ţara în cap.Consiliera vitezomană este pe ştatele de plată ale Autorităţii Rutiere Române (aproximativ 28.000 lei in 2011) de unde încasează de trei ori mai mulţi bani decât de la cabinetul lui Pistru (9.000 lei în acelaşi an). Pentru cine nu ştie ARR printre altele este autoritatea care examinează şoferii profesionişti şi care garantează că aceştia nu sunt un pericol în spaţiul public. Soferiţă expertă, după cum a arătat ea pe DN-urile Iaşiului, doamna Ţone este ba chiar examinator al ARR, adică cel care verifică practic aptitudinele şoferilor. In această calitate anul trecut doamna Ţone a mai încasat un fleac de 40.000 lei. Un total de 76.000 de lei care arată cât de greu le este la stat angajaţilor ministrului Anca Boagiu.
Nu în ultimul rând doamna Ţone a fost şi subiectul unui scandal de corupţie în urmă cu câţiva ani. Sorina Ţone a fost reţinută în 2004 de către procurorii Secţiei de Combatere a Crimei Organizate şi Antidrog din Parchetul ÎCCJ, în urma prinderii în flagrant delict de corupţie. Ea a fost atunci acuzată că a primit mită pentru a facilita eliberarea unor documente de transport unei firme private. O aşteptăm pe doamna ministru Anca Boagiu să ne menţioneze şi aceste aspecte atunci când vorbeşte de onoarea subalternilor săi.

Cele mai citite

Statele membre NATO sunt profund îngrijorate „ de activitățile rău intenționate ale Rusiei” pe teritoriul Alianței

Statele membre ale NATO s-au declarat joi "profund preocupate de activităţile rău intenţionate" ale Rusiei "întreprinse recent pe teritoriul Alianţei" şi care "constituie o...
Ultima oră
Pe aceeași temă