15 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăSpecialConsilierii locali din PRM Cluj vor sa sparga "zidul" dintre Calian si...

Consilierii locali din PRM Cluj vor sa sparga “zidul” dintre Calian si Funar

Consilierii locali si judeteni ai PRM Cluj fideli presedintelui filialei, deputatul Petru Calian, au organizat o conferinta de presa in care au cerut parlamentarilor nationalisti sa isi rezolve problemele fata in fata, fara sa mai implice organizatia.

Ei acuza lipsa de comunicare dintre Calian, care este vicepresedinte la nivel national in PRM, si secretarul general al acestei formatiuni politice, senatorul Gheorghe Funar. Acesta din urma a declarat ca zilele liderului filialei clujene in partid sunt numarate, pentru ca el ar fi fost unul dintre sustinatorii fostului presedinte al PPRM, Corneliu Ciontu.
Pe de alta parte, consilierii fideli lui Calian sustin ca, de fapt, acesta ar fi fost sustinatorul lui Corneliu Vadim Tudor, lucru demonstrat de participarea deputatului la reuniunea Consiliului National al PRM, la care a fost ratificata excluderea lui Ciontu din partid. Aceiasi alesi insista, insa, ca la viitoarele alegeri pentru functia de primar al municipiului Cluj-Napoca vor sustine tot candidatura lui Gheorghe Funar, cel care a condus timp de 12 ani administratia locala.
Dincolo de toate aceste afirmatii raman o serie de intrebari pe care Petru Calian va trebui sa le lamureasca in curand. Una dintre ele ar fi legata de mesajele trimise de pe numarul de telefon al deputatului mai multor parlamentari, care erau invitati sa se alature grupului Ciontu. O alta intrebare este legata de faptul ca acesta declara ca nu stie nimic despre conferinta de presa de la Cluj-Napoca, in conditiile in care invitatiile adresate ziaristilor fusesera trimise tocmai de pe adresa sa e-mail.
In cazul in care actualul presedinte ar fi exclus din PRM, exista o serie de consilieri care il vor urma. “Noi suntem o echipa, Petru Calian este liderul nostru si este normal ca echipa sa isi urmeze capitanul”, a declarat alesul local Mircea Petric. Lista celor care ar putea sa il urmeze pe deputat ii include pe Helene Malai, consilier judetean si liderul organizatiei de femei din PRM, consilierul judetean Marinel Andro, fostul sef al Serviciului de Ordine Publica din Primaria Cluj-Napoca, consilierul judetean Petru Gus, prim-vicepresedinte al filialei si profesor la Universitatea de Stiinte Agricole si Medicina Veterinara, consilierul judetean Ovidiu Calin, presedintele organizatiei de tineret a PRM, consilierul local Mihail Sandu, general in rezerva si seful de cabinet parlamentar al lui Petru Calian, consilierul local Mircea Petric, fostul sef al campanie electorala al organizatiei, precum si consilierul local Petru Pantea, de profesie expert contabil. Pana acum, si-a dat demisia profesorul Ioan Silviu Nistor, care a ramas consilier local independent.
Tensiunile din PRM sunt mai vechi. De la alegeri, din partid au plecat deputatul Mircia Giurgiu, care reprezinta interesele BNS, fostul deputat Dan Brudascu, impreuna cu sapte consilieri locali, si un viceprimar, precum si consilierul judetean Teofil Maier.

Cele mai citite

Ministrul Apărării Naționale, Angel Tîlvăr, a avut o convorbire cu secretarul american al apărării Lloyd Austin

Ministrul apărării naționale, Angel Tîlvăr, a avut miercuri o convorbire cu secretarul american al apărării Lloyd Austin, anunțul fiind făcut imediat după ce președintele...

Care sunt cele mai populare trenduri în amenajarea băilor din hoteluri?

Hotelurile sunt esențiale în turism deoarece sunt locuri în care clienții doresc să se simtă ca acasă în timpul șederii lor. De aceea, este...

Gafa lui Târnovanu amână fiesta FCSB-ului! Meciul cu Farul se joacă cu titlul pe masă

FCSB a remizat în deplasare cu Sepsi OSK Sfântu Gheorghe, scor 2-2, în etapa a șasea din play-off, și trebuie să mai aștepte pentru...
Ultima oră
Pe aceeași temă