10.3 C
București
marți, 14 mai 2024
AcasăSpecialConsilier al lui Berlusconi: Reding să se preocupe şi de copiii abandonaţi...

Consilier al lui Berlusconi: Reding să se preocupe şi de copiii abandonaţi din România

Un consilier al premierului italian Silvio Berlusconi consideră că Viviane Reding, comisarul UE pentru Justiţie care a criticat dur expulzarea romilor din Franţa, ar trebui să se preocupe şi de soarta copiilor abandonaţi din România relatează agenţia AGI, citată de Mediafax.

“Comisarul UE pentru Justiţie, Drepturi fundamentale şi Cetăţenie, Viviane Reding, a folosit un ton inacceptabil faţă de Guvernul francez în problema romilor, problemă care ţine în principal de ţara lor de origine, România”, afirmă Carlo Giovanardi, subsecretar al Biroului premierului Italiei responsabil de problemele Familiei.

“Să îi amintim doamnei comisar Reding, care printre altele ar dori să le impună tuturor statelor membre UE recunoaşterea pe teritoriile lor a căsătoriilor cuplurilor homosexuale, că România împiedică adoptarea în străinătate a copiilor români abandonaţi, constrângând zeci de mii de copii să crească fără afecţiunea şi căldura unei familii”, afirmă consilierul premierului italian.

“Ar fi bine ca Executivul UE şi comisarul Reding să se intereseze mai activ de această chestiune care se referă la drepturile fundamentale ale copiilor; poate astfel va putea evita pe viitor comportamente sociale neadapatate”, subliniază oficialul guvernamental italian.

Comisarul UE pentru Justiţie, Viviane Reding, a cerut Franţei să ofere, “în intervalul cel mai scurt”, explicaţii în legătură cu circulara controversată care viza demolarea taberelor de romi. Vizibil deranjată de ascunderea unei circulare franceze care viza explicit romii, Reding a criticat dur Franţa, ameninţând cu declanşarea procedurii de sancţionare a Parisului. “Am fost personal îngrozită de circumstanţele care dau impresia că unele persoane sunt trimise într-un stat membru (al UE) numai pentru că aparţin unei anumite minorităţi etnice. Credeam că Europa nu va mai fi martor al unei asemenea situaţii după Al Doilea Război Mondial”, a spus ea.

Parisul şi-a înăsprit politica de repatriere a romilor (în mare parte români şi bulgari) aflaţi în situaţie ilegală, ceea ce i-a adus numeroase critici în Franţa şi în străinătate. Comisia Europeană a ameninţat marţi că va declanşa o procedură de infringement împotriva Franţei, pentru a sancţiona aceste expulzări controversate.

Cele mai citite

Guvernul va decide cum beneficiarii Programului Anghel Saligny ar putea depune documentele pentru finanțare și după iunie 2024

Guvernul urmează să discute în şedinţa de marţi o ordonanţă de urgenţă în baza căreia beneficiarii Programului Anghel Saligny vor putea depune documentele în...

Ministrul Agriculturii: Asigurarea unui buget consistent este esențial pentru viitoarea PAC

Asigurarea unui buget consistent pentru plăţile directe, prin care să se acorde acelaşi nivel al plăţilor pentru toţi fermierii din Uniunea Europeană, este esenţială...

SUA fac „tot ce este omenește posibil” pentru a furniza rapid arme Ucrainei

Statele Unite(SUA) fac "tot ce este omeneşte posibil" pentru a furniza rapid arme Ucrainei, care se confruntă cu o nouă ofensivă rusă, a declarat...
Ultima oră
Pe aceeași temă