18 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăSpecialConflict la Universitatea "Politehnica" din Timisoara

Conflict la Universitatea “Politehnica” din Timisoara

Sebastian Mihalcea
Un conferentiar de la Facultatea de Mecanica din cadrul Universitatii “Politehnica” din Timisoara (UPT) s-a baricadat in propriul birou si a intrat in greva foamei. El este hotarat sa continue protestul pana cand va reusi sa schimbe o decizie a conducerii institutiei, pe care o considera “imorala”. Corneliu Craciunescu sustine ca un concurs de promovare ce a avut loc acum 10 zile in cadrul institutiei de invatamant superior a fost masluit cap-coada in favoarea liderului de sindicat al universitatii, Ilarie Bordeianu.
Craciunescu este deranjat de faptul ca “se utilizeaza puterea administrativa in scopul cumpararii puterii sindicale”. El sustine ca “jocurile” au fost facute de catre rectorul UPT, Nicolae Robu, in favoarea liderului de sindicat Ilarie Bordeianu si in dauna celorlalti sapte candidati, printre care se numara si protestatarul.
“Rectoratul a stabilit peste noapte conditii absurde care ii blocau pe ceilalti”, acuza Craciunescu. Mai mult decat atat, conferentiarul sustine ca “a fost deschis si analizat numai dosarul liderului de sindicat. Celelalte sase nici macar nu au fost deschise de catre comisia de evaluare”.
Dupa spusele grevistului, regulile “impuse” de catre rectorat cu scopul de a-l scoate castigator pe Bordeianu nu au nici un suport legal. Pentru a sustine aceasta afirmatie, el este gata sa prezinte o decizie prin care Comisia de resurse umane a Senatului UPT a decis ca nu sunt motive ca liderul de sindicat sa fie promovat in urma acestui concurs. De asemenea, aceeasi comisie a stabilit ca trebuie sa se refaca examenul de promovare, de aceasta data cu sanse egale pentru toti candidatii.
Cu toate acestea, Craciunescu sustine ca decizia nu a fost respectata, acesta fiind principalul motiv pentru care a intrat in greva foamei. “Eu nu urmaresc nici un avantaj din toata aceasta poveste. Pentru a nu iesi discutii, mi-am retras dosarul din concurs. Sunt hotarat sa raman in greva foamei pana cand lucrurile se vor schimba”, a mai declarat conferentiarul.

Acuze de deturnare de fonduri elvetiene

Pe de alta parte, conducerea universitatii a demontat toate afirmatiile conferentiarului-grevist. “Tot ce spune acest personaj sunt numai niste aberatii. De cand face parte din personalul facultatii Craciunescu a reclamat pe toata lumea. E doar o campanie de dezinformare initiata de el, deoarece vrea sa para o victima. Rectoratul nu poate schimba regulile unui concurs, asa dupa cum declara dansul”, a afirmat rectorul UPT, Nicolae Robu.
Despre hartuirea din partea conducerii, la care a facut referire conferentiarul, rectorul a spus ca “toata aceasta poveste a constat intr-o adresa din partea conducerii universitatii, in care ii solicitam o situatie contabila”. Potrivit lui Robu, in anul 1998 conferentiarul a primit o suma de bani de la Fundatia Elvetiana pentru Stiinta, in vederea infiintarii unei scoli de vara si a unui workshop, “insa de atunci nu s-a mai auzit nimic despre acesti bani”.
“Dupa cum el face reclamatii peste reclamatii, din varii motive, asa a primit si el o reclamatie din partea cuiva. Astfel ca a fost de datoria noastra sa ii solicitam o situatie contabila in privinta modului in care au fost cheltuiti acei bani. La asta s-a rezumat toata hartuirea din partea conducerii”, a mai mentionat Robu.
Desi situatia dureaza de mai multa vreme, pana acum conducerea universitatii nu s-a implicat in acest scandal. “Pana acum, mizeriile acestui om ma priveau numai pe mine, asa ca nu le-am bagat in seama. Dar in situatia de fata este deja afectata imaginea Universitatii “Politehnica”, iar la acest afront nu pot ramane un simplu spectator”, a mai spus rectorul.

Cele mai citite

Soluții pentru protecția împotriva exploziilor de praf

În peisajul comercial de astăzi, asigurarea siguranței și securității este vitală, în special în ceea ce privește reducerea riscurilor asociate cu exploziile de praf....

Scandalul Sanimed/Hideg: Dezvăluiri, Denunțuri și Dinamica Justiției în România

Recentele dezvăluiri din presă, generate de denunțul spontan al omului de afaceri Cătălin Hideg împotriva unei prestigioase case de avocatură din România, precum și...

Universitatea Craiova, primul eșec cu Gâlcă pe bancă! Oltenii au fost surclasați pe teren propriu de CFR Cluj

Universitatea Craiova a pierdut pe teren propriu în fața celor de la CFR Cluj cu scorul de 0-1, în etapa a șasea a play-off-ului...
Ultima oră
Pe aceeași temă

1 COMENTARIU

  1. Ciucă îi cere lui Florin Roman să explice dacă a plagiat sau nu – News from Europe Ciucă îi cere lui Florin Roman să explice dacă a plagiat sau nu – News from Europe

    […] Libertatea a scris că demnitarul i-a trimis cele 10 pagini după cum el însuși promisese, după ce a constatat că nu găsește lucrarea despre “Teoria sistemelor Informaționale”, pe care o menționase în CV. El a trimis paginile pentru a arăta că s-a ocupat serios de domeniul “teoriei sistemelor”. Potrivit publicației, pasaje din lucrarea de master, căutate pe Google, duc la o lucrare a profesorului Dumitrescu de la Universitatea Politehnica din Timișoara. […]