13.1 C
București
luni, 6 mai 2024
AcasăSpecialCONFLICT. Dispută pentru cea mai importantă zonă a oraşului

CONFLICT. Dispută pentru cea mai importantă zonă a oraşului

Modernizarea falezei din Tulcea, blocată de interesele gălăţenilor Primăria Tulcea acuză Administraţia Porturilor Dunării Maritime (APDM) Galaţi că blochează modernizarea falezei din municipiu.

Primăria Tulcea acuză Administraţia Porturilor Dunării Maritime (APDM) Galaţi că blochează modernizarea falezei din municipiul Tulcea. George Blejan, viceprimar al municipiului Tulcea, a declarat că de mai mulţi ani alocă milioane de lei din bugetul local pentru modernizarea infrastructurii falezei, dar nu poate realiza investiţiile respective. „Fondurile de investiţie nu pot fi cheltuite pentru că Portul Tulcea şi faleza sunt administrate de APDM Galaţi, iar compania nici nu investeşte în modernizarea portului, nici nu cedează faleza în administrarea Consiliului Local pentru a fi modernizată. Anca Boagiu, ministrul Transporturilor, a promis că va transfera portul administraţiei locale, dar transferul nu s-a efectuat, pentru că se opune APDM Galaţi”, a precizat el.

Mihai Ochialbescu, directorul APDM Galaţi, spune că Primăria Tulcea a solicitat preluarea întregului port Tulcea. „Nu suntem de acord cu acest transfer, pentru că am mai predat Primăriei un port care, după cinci ani, a devenit un dezastru din cauză că nu a fost întreţinut”. Viceprimarul Blejan neagă afirmaţiile directorului APDM, spunând că Primăria Tulcea nu a preluat, până acum, dotări portuare de la compania din Galaţi. La rândul său, directorul Ochialbescu şi-a manifestat îngrijorarea că: „după ce va fi transferat din domeniu public al statului în domeniu public local, terenul din port ar putea ajunge în privat şi va fi destinat unor activităţi imobiliare”. Autorităţile din Tulcea spun că în spatele acestui scandal, care blochează investiţii de milioane de euro ce vizează modernizarea infrastructurii în cea mai importantă zonă turistică a oraşului, sunt interese financiare.

Intenţie bună

Referindu-se la intenţia Primăriei Municipiului Tulcea de a prelua faleza şi cheul oraşului din administrarea APDM Galaţi, Victor Iancu, directorul societăţii de turism, a menţionat că punerea în practică a acestei dorinţe ar fi o mare realizare pentru oraş. „Chiar dacă taxele care se plătesc acum la APDM nu vor putea fi modificate, măcar banii respectivi ştiu că vor ajunge şi vor rămâne în oraş”.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă