25 C
București
vineri, 12 aprilie 2024
AcasăSpecialConcursul Electrolux Design Lab 2010, câştigat de un indian

Concursul Electrolux Design Lab 2010, câştigat de un indian

Peter Alwin, un student din India, este câştigătorul concursului Electrolux Design Lab 2010, cu proiectul “Melcul (Snail)- Încălzire prin microinducţie”. Finala competiţiei, pentru care s-au calificat opt concurenţi, a avut loc la Londra pe 23 septembrie, la 100% Design London, cel mai mare eveniment de arhitectură şi design din Marea Britanie.

Snail este un aparat portabil ce poate fi lipit direct pe un vas, o tigaie sau o ceaşcă pentru a încălzi conţinutul acestora, spaţiul pentru gătit fiind astfel redus considerabil. Monitorizarea procesului se face cu ajutorul unui ecran tactil, cu interfaţă.

“Snail depăşeşte cerinţele iniţiale ale concursului. Aparatul reprezintă un potenţial social mai larg pentru uzul în zone retrase, aşa cum primul telefon mobil a deschis sfera oportunităţilor în comunităţile mai izolate”, au motivat membrii juriului alegerea câştigătorului. Alwin a primit 5000 de euro şi posibilitatea de a face practică plătită timp de şase luni, într-unul din centrele de Global Design Electrolux.

Locul II a fost obţinut de proiectul Bio Robot Refrigerator, un frigider fără uşă, prin care alimentele sunt puse în plasmă. realizat de rusul Yuriy Dmitriev.  Premiul al treilea i-a revenit lui Matthew Gilbride, din SUA, pentru Elements Modular Kitchen, adică o bucătărie cu rafturi, în formă de fagure, care poate fi amplasată pe orice perete din casă.

Ceilalţi participanţi au propus un kit pentru gătit la distanţă (Australia), un dulap care spală hainele fără apă (Suedia), un coş de rufe care se transformă în maşină de spălat (China), un sistem de răcire exterior (Franţa) si o maşină portabilă de spălat vase (Iran).

În cadrul competiţiei Electrolux Design Lab 2010, studenţilor la design din întreaga lume li s-a cerut să creeze concepte de aparate electrocasnice destinate spaţiilor mici de locuit, pentru consumatorii din anul 2050, când 74% din populaţia lumii va locui în oraşe. Din 2003 până în prezent, mii de studenţi din peste 100 de ţări au participat la competiţia Electrolux Design Lab. În anul 2010 România a avut 54 reprezentanţi înscrişi în concurs, iar 3 dintre ei s-au calificat în semifinală.

Elena David
Elena Davidhttp://elena-david
Elena David, redactor Rl online
Cele mai citite

Respiră aerul curat de munte de pe terasa propriei tale locuințe. Alege confortul caselor și apartamentelor oferite de YAELE Invest Construct

Dacă dorești să găsești o locuință aproape de natură și să te bucuri de un refugiu montan numai al tău, avem vești bune pentru...

Cetățean turc, reținut în cazul cadavrului găsit lângă A1

Un cetăţean turc a fost reţinut pentru 24 de ore în cazul cadavrului unei femei găsit în urmă cu câteva zile la ieşirea de...

Dovada că simularea Bacalaureatului a fost o mascaradă

Am mai explicat că impunerea la nivel național a evaluării digitalizate pentru lucrările scrise la  simulările examenelor naționale a reprezentat doar un proces menit...
Ultima oră
Pe aceeași temă