14 C
București
luni, 6 mai 2024
AcasăSpecialConcursul de matematică „Tomis“ și-a desemnat câștigătorii

Concursul de matematică „Tomis“ și-a desemnat câștigătorii

Câştigătorii concursului judeţean de matematică „Tomis”, aflat la a doua ediţie, au fost, ieri, felicitaţi şi premiaţi de către inspectorii şcolari constănţeni. În runda finală a acestei competiţii au ajuns 70 de elevi din clasele V-VIII. Dintre aceştia, 20 elevi cu premii I, II şi III, alături de opt cadre didactice, au primit diplome de merit din partea Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ), dar şi câte o recompensă financiară din partea sponsorului evenimentului. Elevii cu menţiuni au fost şi ei felicitaţi pentru rezultatele obținute şi au primit, la rândul lor, diplome speciale.

Din partea ISJ Constanţa, inspectorii şcolari Mircea Vrană şi Adriana Popescu au urat succes pe mai departe tuturor matematicienilor. Copiii au avut de trecut cu bine peste 18 subiecte tip-grilă. Gradul de dificultate a fost unul progresiv. „Subiectele nu au fost foarte grele, însă a trebuit atenţie mare la unele puncte.

M-am descurcat”, ne-a spus unul dintre premianţi. Aproape toţi participanţii acestui concurs sunt olimpici la matematică. „Premierea acestor olimpici reprezintă un motiv de bucurie şi de mândrie deoarece ştim că în spatele acestei performanţe şcolare se regăseşte foarte multă muncă din partea acestor elevi, de asemenea perseverenţă şi susţinere din partea cadrelor didactice”, a precizat specialistul de Relaţii Publice din partea Polaris M Holding, Spira Călina. Prima etapă, cea locală, a avut loc în octombrie şi s-a desfăşurat în opt centre. S-au înscris peste 1.500 de copii în patru centre din oraşul Constanţa şi alte patru din judeţ. Etapa judeţeană a avut loc pe 10 mai. S-au calificat 632 de copii care au obţinut punctaje mai mari sau egale cu 50 de puncte. Această competiţie este organizată de Inspectoratul Şcolar Judeţean Constanţa, Consiliul Consultativ al Disciplinei şi Societatea de Ştiinţe Matematice, filiala Constanţa.

Cei mai buni elevi au fost premiați

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă