7.6 C
București
miercuri, 27 martie 2024
AcasăSpecialConcedieri la SIF Moldova. Procesul de restructurare a fost accelerat

Concedieri la SIF Moldova. Procesul de restructurare a fost accelerat

SIF Moldova (SIF2) a anuntat reducerea numarului de angajati cu aproximativ 60 la suta, pana la 31 august 2012, in cadrul unui proces de restructurare. Tinta este de pastrare a 46 de angajati in cadrul companiei. In acest mod, conducerea societatii de investitii financiare spera sa taie din costurile de administrare a portofoliului.

“Mentionam ca la startul procesului de restructurare, existau un numar de 119 posturi, fixandu-se ca tinta, initial pentru aprilie 2013, reducerea acestora la 49. Dinamica conditiilor macroeconomice / de piata a impus luarea unor decizii de accelerare a procesului. Raportul de activitate la T1 2012 consemna devansarea termenului de finalizarea a programului de restructurare pentru 31.12.2012 prezentand etapele si rezultatele inregistrate. Mentionam ca de la declansarea procesului, au avut loc doua etape de restructurare a activitatii, constand in desfiintarea unui numar de 8 reprezentante si a posturilor de conducere aferente, precum si in desfiintarea unui numar de 55 de posturi executive”, se precizeaza intr-un comunicat de presa emis de SIF Moldova.

Compania a modificat data finalizarii procesului de restructurare de la aprilie 2013, intai pentru 31 decembrie 2012 si in final pentru 31 august 2012.

“Consiliul de Administratie a hotarat (in sedinta din 28.06.2012) ca data limita pentru implementarea acestor decizii sa fie 31.08.2012, data la care vor exista 46 de posturi ocupate. In acest interval se vor parcurge toate etapele si procedurile legale/prevazute de CCM 2012-2013 privind revizuirea “Reglementarilor Interne”, avizarea acestora de catre CNVM, precum si cele privind disponibilizarile de personal. Impactul procesului de restructurare asupra situatiilor financiare va fi semnificativ anul viitor”, se mai scrie in acelasi comunicat.

Razvan Voiculescu
Razvan Voiculescuhttp://razvan-voiculescu
Razvan Voiculescu, redactor Rl online
Cele mai citite

FOTO. Schimbări de design și butoane noi. Cum ar putea arăta iPhone 16

Nici bine nu a trecut febra iPhone 15, căci Apple deja pregătește următorul model, iPhone 16. Potrivit informațiilor apărute în spațiul online, se pare...

Decretele semnate astăzi de Klaus Iohannis. Președintele a acordat drapelul de luptă Direcţiei Generale de Protecţie Internă din MAI şi Institutului „Cantacuzino”

Președintele României, Klaus Iohannis, a semnat marți, 26 martie 2024, mai multe decrete. Printre acestea se află și decretele privind acordarea Drapelului de luptă...

Se schimbă legea creditelor. Dobânzile nu pot fi mai mult decât dublul sumei împrumutate

Legea care plafonează dobânzile practicate de instituțiile financiare nonbancare și limitează creanțele pe care le solicită recuperatorii a fost votată azi în plenul Camerei...
Ultima oră
Pe aceeași temă