39.1 C
București
vineri, 12 iulie 2024
AcasăSpecialComuna Sanmartin ramane fara apa potabila

Comuna Sanmartin ramane fara apa potabila

Comuna Sanmartin (judetul Bihor), de care apartine si Statiunea Baile Felix, va ramane fara apa potabila de astazi, din cauza datoriilor foarte mari pe care firma locala de distributie a apei, SC „GCLPS”, le are catre Regia Autonoma de „Apa-Canal” Oradea. Problema sumelor restante este mai veche, conducerea regiei apeland la instanta pentru a-si recupera debitele, insa pana acum nu s-a rezolvat nimic.
SC „GCLP” SA Sanmartin a reusit sa acumuleze datorii de 15 miliarde lei vechi fata de regie, la care se mai adauga si factura de pe luna septembrie, de circa 1,6 miliarde lei. Din totalul sumelor restante, 11 miliarde reprezinta facturi neplatite pana in prezent, iar diferenta de pana la 15 miliarde lei sunt penalitatile.
Problema a fost pusa in discutie si in sedintele Consiliului Local Oradea, insa fara nici un rezultat. Alesii locali au discutat despre posibilitatea preluarii firmei din Sanmartin de catre RA „Apa-Canal”, insa prima data trebuie rezolvata situatia debitelor. In cateva randuri s-a luat masura sistarii apei in comuna pentru a determina SC „GCLPS” sa-si plateasca restantele, insa fara rezultat. Intr-o adresa a regiei de apa oradene emisa conducerii firmei se anunta ca incepand de astazi se va sista furnizarea apei reci in Sanmartin. „Va atentionam ca sunteti direct raspunzatori pentru toate consecintele ce decurg din sistarea alimentarii cu apa”, se arata in document.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă