12.2 C
București
duminică, 19 mai 2024
AcasăSpecialComuna Crucea se reorientează spre vinificaţie

Comuna Crucea se reorientează spre vinificaţie

Peste 300 de hectare cu viţă de vie vor fi plantate în acest an în localitatea dobrogeană.

 

O comună dobrogeană tipică: cu case nici prea răsărite, dar nici amărâte de tot, dat fiind faptul că multe sunt la şosea, multe case destul de îmbătrânite, oameni care fac naveta în căutarea unui loc de muncă într-o zonă care nu oferă multe posibilităţi, la atât
s-ar reduce descrierea comunei Crucea.

Am putea să adăugăm rezervaţia naturală Allah Bayr (Muntele lui Allah), mănăstirea Crucea, adică destul de multe atunci când vorbim de potenţialul turistic, din păcate, neexploatat, aşa cum se întâmplă în majoritatea localităţilor ţării. La acest potenţial adăugăm încă unul specific dobrogean: vântul care bate destul de bine şi care „le-a făcut cu ochiul” la cel puţin şase întreprinzători care doresc să dezvolte parcuri eoliene în zonă, în acest sens adresându-se administraţiei locale pentru certificate de urbanism.

Primarul comunei Crucea, Gheorghe Frigioi, se arată deosebit de mulţumit de faptul că un investitor a început construcţia unui siloz de cereale, cu acest prilej urmând a se crea 20 de locuri de muncă.

„Locul de muncă, în mediul rural, este mult aşteptat, mult căutat şi nu apare”, spune Frigioi, care se bucură că au apărut şi suprafeţe mari cultivate cu viţă de vie.  Text Box:

Centru de vinificaţie

Anul trecut au fost plantate 180 de hectare, suprafaţa urmând a ajunge la 300 de hectare în acest an. „În curând va apărea şi un centru de vinificaţie. Acesta va absorbi o parte din populaţia, tânără în special, care va fi dornică să muncească, să-şi asigure venit familiei şi un trai normal”, ne-a mai spus acelaşi primar. Centrul de vinificaţie este realizat de o societate privată cu sprijinul fondurilor europene.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă