20 C
București
duminică, 16 iunie 2024
AcasăSpecialCompromis pentru Constitutia UE

Compromis pentru Constitutia UE

Reuniti luni si marti la Luxemburg, ministrii de externe ai UE au ajuns la un compromis care ar putea duce la adoptarea proiectului Constitutiei Europene in forma sa simplificata.
Compromisul le va fi prezentat sefilor de stat si de guvern ai UE, care se vor reuni joi si vineri la Lisabona.
Pentru a se ajunge la acest acord, a trebuit infranta rezistenta Poloniei. Un alt compromis a fost atins in chestiunea Iranului, ministrii cerand unui grup de experti sa examineze posibilitatea inaspririi sanctiunilor aplicate Teheranului in cazul in care regimul molahilor ar refuza in continuare sa renunte la programul sau de imbogatire a uraniului.
Bulgaria a creat, la randul sau, un suspans politic, amenintand ca va bloca semnarea acordului de asociere al EU cu Muntenegru, intrucat, in varianta in limba bulgara a acordului, numele monedei europene era trecut ca "euro", si nu "evro", cum suna normal in bulgareste. Deblocandu-se in cele din urma semnarea acordului, Bulgariei i s-a promis ca pana vineri se va gasi o solutie de compromis.

Dan Alexe
Dan Alexehttp://dan-alexe
Dan Alexe, corespondent Bruxelles
Cele mai citite

Banca Mondială finanțează proiecte medicale, de transport și de management al riscului la dezastre, a anunțat premierul Ciolacu

Banca Mondială finanțează în România proiecte medicale, de învățământ, de transport și de management al riscului la dezastre, a anunțat premierul Marcel Ciolacu. Șeful Executivului...
Ultima oră
Pe aceeași temă