15.4 C
București
vineri, 20 septembrie 2024
AcasăSpecialComplicele lui Hayssam a uitat daca l-a transportat pe sirian

Complicele lui Hayssam a uitat daca l-a transportat pe sirian

Capitanul navei cu care se presupune ca a fugit din tara Omar Hayssam se incurca in explicatii. Intr-o declaratie sustine ca a stiut de existenta unui pasager clandestin la bord, in vreme ce urmatoarea declaratie nu mai cuprinde acest "amanunt".
Comandantul navei "Iman T, Youssef Tartoussi, a depus, in doua dosare diferite, doua declaratii contradictorii. In ambele acte, Youssef, varul lui Mustafa Tartoussi, judecat pentru fuga lui Omar Hayssam, recunoaste ca a plecat din portul Constanta pe 30 iunie 2006, data probabila a disparitiei sirianului. Insa, daca intr-o declaratie sustine ca varul sau l-ar fi rugat sa-l ia la bord pe Omar Hayssam, in cealalta sustine ca nu i-a cerut nimeni sa transporte "nici o alta persoana". A doua declaratie a fost verbala si data in fata anchetatorilor din Liban. Ulterior, ea a fost transcrisa in fata unui notar si autentificata de un traducator autorizat. Conform Realitatea TV, documentul din urma a fost depus la dosarul in care s-a judecat cererea procurorilor de arestare a lui Mustafa Tartoussi.  
O alta declaratie a aceluiasi capitan, depusa de procurori la dosarul fugii lui Hayssam, arata ca ar fi scos la bordul navei o persoana la solicitarea varului sau, Mustafa. Youssef mai spune ca nu cunostea identitatea pasagerului clandestin si cu atat mai putin ca se numeste Omar Hayssam, detaliu pe care l-ar fi aflat abia dupa ce a ajuns in Siria.
Procurorii DIICOT au cerut, pe 23 noiembrie anul trecut, arestarea preventiva a lui Mustafa Tartoussi pentru inlesnirea iesirii din tara a unei persoane despre care se cunostea ca este cercetata pentru terorism.
La data de 18 iulie 2006, nava "Iman T" a ajuns in portul Tartous (Siria), loc unde Hayssam si Youssef Tartoussi au coborat. Dupa aceasta calatorie, Youssef nu a mai navigat la bordul navelor apartinand varului sau si nu a mai intrat pe teritoriul Romaniei.

Cele mai citite

Ședință de urgență la Ministerul Mediului, în contextul debitelor Dunării

La ședință participă reprezentanți de la Apele Române și de la Inspectoratul pentru Situații de Urgență Reprezentanții instituțiilor care urmăresc cotele Dunării vor merge în...

Derby-ul serii în Liga Campionilor la fotbal: Manchester City- Inter Milano 0-0

Manchester City şi Inter Milano au remizat, 0-0, miercuri seara, pe City of Manchester Stadium, în prima etapă a noului format al Ligii Campionilor...

Ciucă nu-l vrea premier pe Ciolacu dacă va câștiga alegerile prezidențiale

Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a declarat, miercuri, că, dacă va câştiga alegerile prezidenţiale, nu l-ar pune premier pe Marcel Ciolacu, arătând că acesta susţine...
Ultima oră
Pe aceeași temă