6.2 C
Bucharest
Tuesday, 28 November 2023
HomeSpecialComplicele lui Hayssam a uitat daca l-a transportat pe sirian

Complicele lui Hayssam a uitat daca l-a transportat pe sirian

Capitanul navei cu care se presupune ca a fugit din tara Omar Hayssam se incurca in explicatii. Intr-o declaratie sustine ca a stiut de existenta unui pasager clandestin la bord, in vreme ce urmatoarea declaratie nu mai cuprinde acest "amanunt".
Comandantul navei "Iman T, Youssef Tartoussi, a depus, in doua dosare diferite, doua declaratii contradictorii. In ambele acte, Youssef, varul lui Mustafa Tartoussi, judecat pentru fuga lui Omar Hayssam, recunoaste ca a plecat din portul Constanta pe 30 iunie 2006, data probabila a disparitiei sirianului. Insa, daca intr-o declaratie sustine ca varul sau l-ar fi rugat sa-l ia la bord pe Omar Hayssam, in cealalta sustine ca nu i-a cerut nimeni sa transporte "nici o alta persoana". A doua declaratie a fost verbala si data in fata anchetatorilor din Liban. Ulterior, ea a fost transcrisa in fata unui notar si autentificata de un traducator autorizat. Conform Realitatea TV, documentul din urma a fost depus la dosarul in care s-a judecat cererea procurorilor de arestare a lui Mustafa Tartoussi.  
O alta declaratie a aceluiasi capitan, depusa de procurori la dosarul fugii lui Hayssam, arata ca ar fi scos la bordul navei o persoana la solicitarea varului sau, Mustafa. Youssef mai spune ca nu cunostea identitatea pasagerului clandestin si cu atat mai putin ca se numeste Omar Hayssam, detaliu pe care l-ar fi aflat abia dupa ce a ajuns in Siria.
Procurorii DIICOT au cerut, pe 23 noiembrie anul trecut, arestarea preventiva a lui Mustafa Tartoussi pentru inlesnirea iesirii din tara a unei persoane despre care se cunostea ca este cercetata pentru terorism.
La data de 18 iulie 2006, nava "Iman T" a ajuns in portul Tartous (Siria), loc unde Hayssam si Youssef Tartoussi au coborat. Dupa aceasta calatorie, Youssef nu a mai navigat la bordul navelor apartinand varului sau si nu a mai intrat pe teritoriul Romaniei.

Cele mai citite

Israelul anunță că a eliberat 33 de prizonieri palestinieni

Autoritatea penitenciară israeliană a anunţat în cursul nopţii trecute că a eliberat 33 de prizonieri palestinieni, la câteva ore după ce Hamas a eliberat...

Hamas a eliberat încă 11 ostatici răpiți pe 7 octombrie

Armata israeliană a anunțat că alți unsprezece ostatici răpiţi pe 7 octombrie în cursul atacului Hamas au fost eliberați și se află în drum...
Ultima oră
Pe aceeași temă