20 C
București
joi, 16 mai 2024
AcasăSpecialCompania Strabag confirmă perchezitiile la filiala din România

Compania Strabag confirmă perchezitiile la filiala din România

Strabag Austria a confirmat ancheta de la filiala românească a firme austriece, însă a precizat că Strabag nu este vizată de acuzaţii, informează Hotnews.

 

"În cadrul anchetei, am fost rugați să prezentăm voluntar o serie de documente care să sprijine eforturile de elucidare a cazului. Bineînțeles că am dat curs acestei cereri", au precizat, într-un comunicat de presă, Strabag Austria. 

Citeşte şi: UPDATE. Dosar de evaziune cu prejudiciu de 30 milioane euro: 33 de persoane, între care primarul unei comune argeșene, REȚINUTE

În dosar sunt vizați reprezentanții a peste 200 de societăți comerciale care, în perioadă 2011-2014, ar fi creat circuite fictive pentru a nu plăți taxele și impozitele datorate bugetului de stat, se arată într-un comunicat de presă al Poliției Române transmis, duminică, agenției Mediafax. 

"De asemenea, prin intermediul societăților implicate ar fi fost transferate aproximativ 100 de milioane de euro către persoanele în cauza, iar banii astfel obținuți ar fi fost reintroduși în circuitul ilicit prin retrageri din conturile bancare în bază unor documente fictive", a precizat sursă citată. 

146 de percheziții în București și alte 11 județe au avut loc, duminică, într-un dosar de evaziune fiscală și spălare de bani cu un prejudiciu estimat de 30 de milioane de euro, informează HotNews.

Surse judiciare au declarat, pentru Mediafax, că printre firmele percheziționate sunt Erbasu, UTI, Strabag, Romsys și Total Network Solution. 

Cele mai citite

Brașovul e singurul oraș din țară intrat în cursa pentru a deveni Capitală Verde Europeană

Brașovul, o nouă tentativă pentru a deveni Capitală Verde Europeană. Este singurul oraș din România care a trecut de prima etapă de evaluare și...

Sezon de vis pentru „corbii albaștri”! Corvinul, din Liga a 2-a, în Europa League

Divizionara secundă Corvinul Hunedoara a câștigat în premieră Cupa României și va evolua din nou în cupele europene după 42 de ani de pauză. Corvinul...

CFR dă startul programului „Trenurile Soarelui”

CFR Călători dă startul programului estival „Trenurile Soarelui”, cu zeci de garnituri ce vor lega toate regiunile țării de stațiunile de pe litoralul românesc...
Ultima oră
Pe aceeași temă