22.5 C
București
luni, 22 iulie 2024
AcasăSpecialCompania Ryanair, obligată să plătească daune de 10 mil.euro în Franţa. Vezi...

Compania Ryanair, obligată să plătească daune de 10 mil.euro în Franţa. Vezi de ce

Operatorul aerian low-cost Ryanair din Irlanda a fost condamnat în Franţa la plata unor daune de 10 milioane de euro pentru că a încălcat legislaţia muncii prin activităţile de pe aeroportul Marseille-Marignane, relatează Mediafax.

Daunele au fost solicitate de reclamanţi, respectiv autorităţile pentru securitate socială, pensii şi sindicatul personalului navigant.

Ryanair trebuie să achite şi o amendă de 200.000 de euro.

Compania, cel mai mare operator aerian low-cost din Europa, a fost condamnată pentru că nu a înregistrat activităţile desfăşurate la aeroportul Marseille-Marignane în perioada 2007-2011.

Tribunalul din Aix-en-Provence nu a pus în aplicare o cerere a procuraturii de a confisca patru avioane Boeing 737 parcate pe aeroportul respectiv timp de patru ani, aflate între bunurile folosite pentru comiterea infracţiunilor.

Un decret din 2006 prevede aplicarea codului francez al muncii companiilor de transport aerian care deţin în ţară baze de exploatare, dar Ryanair susţine că la Marseille-Marignane au loc doar activităţi de întreţinere a avioanelor sale.

Transportatorul aerian intenţionează să facă recurs, întrucât a plătit deja toate contribuţiile sociale în Irlanda.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă