13.1 C
București
luni, 6 mai 2024
AcasăSpecialComisia Europeana a aprobat vanzarea Rompetrol

Comisia Europeana a aprobat vanzarea Rompetrol

Comisia Europeana a aprobat preluarea companiei Rompetrol de catre KazMunaiGaz din Kazahstan, informeaza agentia Reuters, citata de Hotnews.ro.

Oficialii europeni au constat ca operatiunile din Europa ale celor doua companii sunt complementare, iar in urma tranzactiei nu vor aparea probleme legate de concurenta, informeaza sursa citata.

KazMunaiGaz a semnat, la 24 august, achizitionarea, de la Rompetrol Holding SA (Elvetia), a 75% din compania Rompetrol Grup NV, cu sediul in Olanda, detinuta de omul de afaceri Dinu Patriciu. Valoarea Rompetrol Grup era apreciata la 3.616 milioane de dolari.

Rompetrol Holding va continua sa pastreze cele 25% in Rompertrol Grup, iar KazMunaiGaz va numi o majoritate a Consiliului de Administratie a Rompterol care "va reflecta noua structura a patronatului".

Dinu Patriciu a fost numit Presedinte si Director General al companiei "pentru a asigura continuitatea viziunii si strategiei in conducerea firmei", anunta in vara un comunicat al companiei de stat din Kazahstan.

Vanzarea, care a fost semnata la Alma Ata pe 24 august, a fost rezultatul a sapte luni de negocieri private conduse de catre Energy Group, o filiala londoneza a firmei Morgan Stanley.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă