36.9 C
București
vineri, 12 iulie 2024
AcasăSpecialComisia de la Veneția: În niciun caz nu se acceptă un prag...

Comisia de la Veneția: În niciun caz nu se acceptă un prag la abuzul în serviciu

Comisia de la Veneția consideră că abuzul în serviciu trebuie pedepsit în funcție de gravitatea faptei fără a se lua în calcul un prag până la care el să fie tolerat, informează luni HotNews.
Decisivă este natura faptei, iar pragul la care se referă nu este în niciun caz unul financiar. Mai mult, acest prag se aplică, desigur, doar normelor cu caracter general din legea penală privind abuzul în serviciu, dar nu și la alte infracțiuni precum corupția, spălarea banilor sau abuz de încredere". a precizat Comisia de la Veneția. 
 

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă