19.2 C
București
duminică, 5 mai 2024
AcasăSpecialCOMENTARIU: Sărbători luminoase şi renovări fericite!

COMENTARIU: Sărbători luminoase şi renovări fericite!

Încercând să facem o retrospectivă a anului 2013 din punct de vedere al domeniului nostru de interes – home&deco – desigur ne punem întrebarea dacă a fost sau nu un an bun. Ne-am adresat în acest scop designerilor şi arhitecţilor, care având o legătură directă cu proprietarii de case şi apartamente cunosc cel mai bine pulsul pieţii.

Astfel, marea majoritate a designerilor ne-au răspuns că anul care tocmai se încheie a întrecut aşteptările, nu au dus lipsă de comenzi, dintre care unele deosebit de interesante.

Un alt fapt pozitiv constatat este legat de maturizarea beneficiarilor care sunt mult mai informaţi, doresc calitate mai mare la decoraţiuni şi finisaje superioare, apelează cu încredere sporită la specialişti.

Mulţi arhitecţi s-au plâns, însă, de faptul că, deşi există un interes mare pentru proiecte, construcţiile de case noi sunt foarte puţine. Toată lumea este de acord că marea majoritate a lucrărilor a fost cea a renovărilor.

Chiar dacă, din cauza crizei, se fac mult mai puţine case noi şi, deasemenea, se cumpără mult mai puţine apartamente, totuşi există un interes major pentru home&deco şi homming iar acesta se materializează prin renovări, în special la interior dar şi la exterior, prin diverse îmbunătăţiri aduse locuinţelor, prin sporirea confortului, prin amenajarea sau redecorarea diverselor funcţiuni.

Multe renovări au avut la bază creşterea eficienţei energetice a locuinţelor, prin termoizolare, înlocuirea tâmplăriei sau a instalaţiilor cu soluţii de calitate superioară, renovarea acoperişului etc. Lucrări multe au fost solicitate şi în ceea ce priveşte amenajările de interior, livingul fiind în prim plan, secondat foarte îndeaproape de bucătărie şi baie.

Un interes sporit este acordat holurilor, dressingului şi dormitorului, camerelor de copii precum şi grădinii sau colţului verde.

Au apărut şi o serie de studiouri de design noi precum şi branduri noi şi am aminti aici, printre altele, pe cele mai recente: Agenţia de design interior Pascal Delmotte, Magazinul Innova Interiorism, mobilierul american Ethan Allen.

Piaţa a prezentat o ofertă sporită de soluţii pentru toate aceste teme, inclusiv creditare pentru renovarea locuinţei din partea băncilor (INTESA). Iar cum previziunile indică faptul că tendinţele se vor menţine şi în viitor, nu ne rămâne decât să vă urăm “Sărbători luminoase!” iar pentru anul care vine “Renovări Fericite!”

Cele mai citite

Rusia – Ucraina, ziua 781. Rusia susține că “Formula de pace” va avea succes dacă Occidentul oprește livrările de arme pentru Ucraina

"Formula de pace" va avea succes dacă Occidentul oprește livrările de arme pentru Ucraina, susține purtătoarea de cuvânt a Ministerului rus de Externe, Maria...

Numărul pensionarilor a scăzut în luna aprilie 2024, comparativ cu luna precedentă

Un număr de 4.748.274 de pensionari era înregistrat în aprilie 2024 în România, cu 4.274 persoane mai puţine comparativ cu luna precedentă, iar pensia...

Lumina Sfântă a fost adusă în Republica Moldova de un avion al României

Lumina Sfântă a fost adusă de la Ierusalim în Republica Moldova, în anul 2024, de un avion al României, anunță presa de la Chișinău. Cursa...
Ultima oră
Pe aceeași temă