22.4 C
București
duminică, 19 mai 2024
AcasăSpecialColumbia: Două tone de cocaină confiscate în Insulele Caraibe

Columbia: Două tone de cocaină confiscate în Insulele Caraibe

Paza de coastă columbiană a confiscat 2,2 tone de cocaină transportate într-o barcă în largul coastei de sud-vest a Columbiei, în Caraibe, a anunţat, luni, Autoritatea Maritimă, citată de AFP, potrivit Mediafax.

Cele cinci persoane care erau la bordul bărcii dotate cu trei motoare au fost interceptate şi reţinute, a precizat sursa citată într-un comunicat.

Drogurile, a căror valoare este estimată la 60 de milioane de dolari, erau ambalate în 2.200 de pachete şi aparţineau unei grupări criminale pe nume “Urabenos”, în parte formată din foşti paramilitari care s-au specializat în traficul de stupefiante.

Barca se îndrepta spre Panama, de unde cocaina ar fi trebuit să fie re-expediată către Statele Unite, a precizat Autoritatea Maritimă, arătând că operaţiunea a fost realizată în colabortare cu Agenţia Antidrog.

Columbia este pe primul loc în ce priveşte traficul internaţional de cocaină în 2010, cu 350 de tone de droguri, potrivit evaluărilor făcute de Naţiunile Unite. Columbia este aproape la egalitate cu Peru (330 de tone).

Cele mai citite

Gabriela Firea promite aeroportul București Sud

Gabriela Firea, candidatul PSD la funcția de primar general al Capitalei, promite că va construi aeroportul București Sud, în cazul în care va fi...

Iga Swiatek, campioană la Foro Italico. Poloneza a realizat „dubla” Madrid – Roma

Poloneza Iga Swiatek, liderul clasamentului mondial feminin, și-a adjudecat al 21-lea titlu al carierei, după ce s-a impus în finala turneului WTA de la...

Ecuație rezolvată în Liga 1! CFR Cluj, vicecampioană, Universitatea Craiova termină pe locul 3

CFR Cluj e noua vicecampioană a României, în timp ce Universitatea Craiova a terminat pe ultima poziție a podiumului Ligii 1, după rezultatele înregistrate...
Ultima oră
Pe aceeași temă