19.7 C
București
sâmbătă, 27 iulie 2024
AcasăSpecialColibele dintre blocurile din Timisoara au fost demolate

Colibele dintre blocurile din Timisoara au fost demolate

Un numar de 19 persoane au ramas fara colibele pe care si le-au construit printre blocuri intr-un cartier din Timisoara. Ieri dimineata, politistii comunitari si angajati ai regiei de salubritate au organizat o actiune de amploare pentru depistarea persoanelor care locuiau in zonele Soarelui-Buziasului, dupa ce locatarii din zona au reclamat galagia si mizeria facute de acestia.
Primul loc in care s-au facut verificari a fost terenul viran din spatele societatii AEM, intre strazile Orion si Vasile Balmus, unde nu a fost gasita decat o familie. Restul persoanelor care au locuit acolo au parasit zona din cauza temperaturilor foarte scazute din ultima perioada. Cea de-a doua actiune a avut loc pe Calea Buziasului, unde existau mai multe locuinte improvizate, in care se aflau mai multe familii. Au fost depistate in total 19 persoane, toti adulti. Acestia au fost preluati si dusi pentru a fi identificati si verificati la Politie. "Majoritatea erau romi. I-am dus la sectie sa ii identificam, sa vedem daca printre ei sunt infractori", a declarat purtatorul de cuvant al Politiei Comunitare, Dana Galbenu. Dupa preluarea persoanelor care locuiau ilegal pe acele terenuri, reprezentantii societatii de salubritate au curatat zona. Toate colibele au fost demolate, iar resturile si deseurile au fost duse la deponeul de gunoi. Cei identificati au fost sanctionati pentru ocuparea ilegala a terenurilor respective, iar cei care nu sunt din Timisoara au fost indrumati catre localitatile de domiciliu.
Potrivit Politiei Comunitare, aceasta este a cincea actiune de daramare a colibelor oamenilor fara adapost facuta pe teritoriul Timisoarei.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă