11 C
București
sâmbătă, 18 mai 2024
AcasăSpecialCODUL PORTOCALIU, RETROGRADAT la COD GALBEN. Vezi zonele afectate

CODUL PORTOCALIU, RETROGRADAT la COD GALBEN. Vezi zonele afectate

12:24Aproximativ 80 de unităţi de învăţământ din judeţul Buzău sunt închise, marţi, din cauza ninsorilor abundente şi a viscolului.

Citeşte şi Cursuri suspendate în peste 80 de unităţi de învăţământ din judeţul Buzău, din cauza viscolului_ _ _ _

12:00Circulaţia autoturismelor a fost deviată, marţi dimineaţă, de pe DN 7 pe un drum judeţean, în apropiere de frontiera cu Ungaria, în Arad, din cauza a sute de camioane care sunt blocate pe drum pe o distanţă de cel puţin opt kilometri, informează Mediafax.

Camioanele cu o capacitate mai mare de 7,5 tone nu au voie să intre în Ungaria, începând de luni seară, măsura fiind luată de autorităţile statului vecin din cauza condiţiilor meteo nefavorabile.

_ _ _ _

11:00 – Administraţia Naţională de Meteorologie a anunţat schimbarea codului portocaliu în cod galben de ninsori.

Codul a intrat în vigoare la ora 11:00 şi va fi valabil până la ora 20:00.

În acest interval va ninge în estul Olteniei, în Muntenia, Dobrogea şi în sudul Moldovei.

ANM atenţionează că până în noaptea de miercuri spre joi va mai ninge, inclusiv în Capitală, însă va fi vorba doar de precipitaţiiliniştite şi slabe cantitativ.

Citeşte şi FOTO. Capitala, ACOPERITĂ de ZĂPADĂ

_ _ _ _

10:50 – Traficul pentru vehiculele de tonaj greu a fost restricţionat pe DN 11 B, în judeţul Harghita, din cauza ninsorilor, pentru a permite utilajelor de deszăpezire să intervină, transmite Mediafax.

În Harghita a început să ningă în noaptea de luni spre marţi, iar angajaţii Secţiei Drumuri Naţionale (SDN) acţionează continuu pentru deszăpezirea drumurilor naţionale din judeţ, cu toate utilajele aflate în dotare.

Conducerea Secţiei Drumuri Naţionale Harghita a decis să restricţioneze traficul pentru vehiculele mai mari de 3,5 tone pe DN 11 B, între localităţile harghitene Casin şi Cozmeni.

Reprezentanţii Poliţiei susţin că drumarii au decis restricţionarea traficului pentru a permite utilajelor de deszăpezire să îndepărteze zăpada de pe carosabilă.

Până când drumul va fi curăţat, vehiculele de tonaj grau pot folosi ca rută ocolitoare drumul european E578 Miercurea Ciuc – Băile Tuşnad – Sfântu Gheorghe.

În judeţul Harghita se circulă în condiţii de iarnă, marţi, pe toate drumurile naţionale.

_ _ _ _

9:30 – Şcolile şi grădiniţele din judeţul Olt sunt închise, marţi, din cauza avertizărilor meteo de ninsori şi viscol, transmite Mediafax.

Conducerea Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) Olt a luat decizia de a închide unităţile de învăţământ la propunerea Comitetului pentru Situaţii de Urgenţă constituit la nivelul Prefecturii, ca urmare a atenţionării de cod portocaliu.

Inspectorii şcolari au precizat că în grădiniţele cu program prelungit se va asigura permanenţă, astfel că părinţii care nu vor avea cu cine să îşi lase copiii îi vor putea aduce la grădinţă.

“Deocamdată nu putem spune dacă orele se vor relua miercuri. În funcţie de înştiinţările de la ANM, vom decide redeschiderea unităţilor şcolare începând de miercuri sau, dimpotrivă, vom menţine suspendarea cursurilor”, a declarat, marţi, şeful ISJ Olt, Felicia Man.

_ _ _ _

9:05– Mai multe aeronave au decolat, marţi dimineraţă, de pe Aeroportul Otopeni cu întârzieri de aproximativ 30 de minute din cauza operaţiunilor de degivrare, informează Mediafax.

Nicio cursă nu a fost, însă, anulată din cauza vremii, a anunţat Compania Naţională Aeroporturi Bucureşti.

“Pe Aeroportul Internaţional Henri Coandă Bucureşti (AIHCB) şi Aeroportul Internaţional Bucureşti Băneasa Aurel Vlaicu (AIBB AV), traficul aerian se desfăşoară normal. Nicio cursă nu este anulată pe AIHCB din cauza condiţiilor meteo. Mai multe zboruri au înregistrat, în cursul acestei dimineţi, întârzieri de 30 – 40 de minute la decolarea de pe Aeroportul Henri Coandă, întârzieri determinate de necesitatea degivrării aeronavelor”, se arată într-un comunicat de presă al Companiei Naţionale Aeroporturi Bucureşti.

Pe ambele aeroporturi sunt asigurate condiţiile pentru desfăşurarea în siguranţă a operaţiunilor aeriene, pistele, platformele şi căile de rulare fiind deschise şi operaţionale.

_ _ _ _

8:30 – Mai multe maşini au derapat şi au ajuns în şanţ, iar alte zeci de autoturisme au fost blocate pe DN 17, în apropiere de Gura Humorului. Zăpada căzută îngreunează circulaţia şi pe mai multe drumuri din judeţele Alba, Braşov, Caraş-Severin, Covasna, Gorj, Harghita, Prahova şi Sibiu. Sudul ţării este sub avertizare cod portocaliu de vânt puternic şi ninsori viscolite, potrivit România TV.

Citeşte şi Viscol şi ninsori în Moldova şi zonele montane. Multe maşini au derapat şi au ajuns în şanţ

_ _ _ _

8:21 Potrivit Infotrafic, a fost ridicată restricţia pentru vehicule de mare tonaj, cu masă peste 7,5 tone, impusă în judeţul Maramureş, pe DN18 Baia Mare – Sighetu Marmaţiei, din cauza viscolului, transmite România TV.

_ _ _ _

8:07 – Traficul se desfăşoară cu dificultate în Bucureşti şi în cele nouă judeţe vizate de codul portocaliu de ninsori.

_ _ _ _

6:38Se pregătesc restricţii de circulaţie în zonele vizate de codul portocaliu de ninsori. Şoferii din Capitală sunt sfătuiţi să îşi lase maşinile acasă.

_ _ _ _

6:31CFR Călători informează pasagerii să aibă în vedere faptul că, pe raza sucursalelor Bucureşti, Craiova şi Galaţi trenurile vor circula în condiţii specifice de iarnă, la nivelul companiei fiind instituit Comandamentul de Iarnă.

Informarea vine în urma avertizărilor de cod portocaliu şi cod galben de ninsoare şi vânt, emise de Administraţia Naţională de Meteorologie pentru urmatoarele 24 de ore.

Citeşte şi AVERTIZARE CFR Călători: Trenurile vor avea întârzieri

În acest sens, compania roagă pasagerii ca înainte de efectuarea călătoriei să se informeze despre condiţiile meteo şi să solicite informaţii despre eventualele întârzieri produse în trafic la staţiile CFR din Bucureşti şi din ţară, şi la telefon 021/9521.

_ _ _ _

6:15 – Şi autorităţile din judeţul Argeş au hotărât să închidă şcolile din cauza avertizărilor meteo de ninsori şi viscol.

_ _ _ _

Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti (ISMB) a decis suspendarea cursurilor în toate unităţile de învăţământ preuniversitar din Capitală, marţi, din cauza avertizărilor meteo de ninsori şi viscol.

Citeşte şi Şcolile şi liceele din CAPITALĂ şi ARGEŞ, ÎNCHISE marţi din cauza CODULUI PORTOCALIU de NINSORI

Având în vedere avertizările şi atenţionările meteorologice cod galben şi de cod portocaliu caracterizate prin ninsori abundente, zăpadă puternic viscolită şi troienită, temperaturi scăzute – de la nivelul municipiului Bucureşti, în intervalul 25 -26 martie şi recomandările Instituţiei Prefectului Municipiului Bucureşti, Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti a decis suspendarea cursurilor în toate unităţile de învăţământ preuniversitar din capitală, marţi, 26 martie 2013, informează ISMB.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă