13.4 C
București
joi, 9 mai 2024
AcasăSpecialCOD portocaliu INUNDAŢII, peste 300 gospodării sub ape în Teleorman

COD portocaliu INUNDAŢII, peste 300 gospodării sub ape în Teleorman

Inundaţiile din ultimele zile au cuprins mai multe judeţe din sudul ţării, în Teleorman fiind inundate peste 300 de gospodării, în timp ce 12 persoane au fost evacuate din calea apelor, conform Mediafax.

Potrivit datelor furnizate de Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Teleorman, zece comune şi un oraş din judeţ au fost afectate de inundaţii, în urma revărsării mai multor râuri şi pârâuri, respectiv Teleorman, Tecuci, Câinelui, Burdea, Zâmbreasca, Vedea, şi Glavacioc.

Astfel, au fost afectate de inundaţii oraşul Videle şi comunele Tătărăştii de Sus, Tătărăştii de Jos, Dideşti, Necşeşti, Ciolăneşti, Beuca, Storobăneasa, Frumoasa, Balaci şi Orbeasca.

În aceste localităţi 12 persoane au fost evacuate, 46 de oameni sunt izolaţi, şase case au fost inundate, iar 11 sunt izolate.

Citeşte şi O femeie din Mehedinţi s-a înecat în răul Blahniţa. Sute de gospodării din Olt şi Dolj sunt sub ape

De asemenea, 338 de gospodării au fost inundate şi 43 de anexe gospodăreşti au fost avariate.

Conform sursei citate, apele revărsate ca urmare a precipitaţiilor abundente au afectat infrastructura rutieră şi de utilităţi, fiind avariat un kilometru de reţea de alimentare cu apă, patru poduri, 28 de podeţe, aproape un kilometru şi jumătate de drum judeţean, peste şapte kilometri de drumuri comunale.

În plus, au fost inundate 286 de hectare de păduri, 1.062 de hectare de teren arabil, 626 de hectare de păşuni, iar 400 de fântâni au fost colmatate.

În comuna Ştorobăneasa, din cauza ploilor însemnate cantitativ şi a vântului puternic, două unităţi de învăţământ au fost avariate. Astfel, la Şcoala gimnazială “Vasile Racottă” din satul Ştorobăneasa tabla de pe acoperiş a fost parţial dislocată, iar planşeul a fost avariat pe o suprafaţă de 154 metri pătraţi, iar la fosta şcoală cu clasele I-VIII “Badea Negreanu” din satul Beiu acoperişul şi planşeul au fost, de asemenea, avariate.

Totodată, pompierii de la Detaşamentul de Pompieri Alexandria intervin pentru consolidarea digului pe pârâul Câinelui, în localitatea Vârtoapele de Sus.

Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor a emis, duminică dimineaţă, o nouă avertizare de cod portocaliu şi galben.

Astfel, până duminică la ora 12.00, vor mai fi sub cod portocaliu râul Neajlov, pe sectorul Vadu Lat – Călugăreni (judeţul Giurgiu), şi Pârâul Câinelui, afluent al Vedei (judeţul Teleorman).

Codul galben se menţine, până duminică la ora 14.00, pe cursul inferior al râului Teslui (judeţul Olt), pe cursul inferior al Vedei şi pe afluentul său Teleorman (judeţul Teleorman), pe Neajlov – sector amonte Vadu Lat (judeţele Arges şi Dâmboviţa), pe Colentina (judeţul Dâmboviţa) şi pe Sabar (judeţul Giurgiu).

Cele mai citite

Puținele studii ale lui Piedone nu afectează activitatea de primar-gospodar: poți desena băncuțe și dacă știi să faci liniuțe și bastonașe

Ilustrație: Marian Avramescu Foarte mulți cârcotași au criticat studiile primarului sectorului 5 al Capitalei, Cristian Popescu – Piedone, candidat pentru funcția de edil-șef. Gurile rele...

Ziua Europei: Arcul de Triumf va fi iluminat în albastru

Arcul de Triumf va fi iluminat joi, de Ziua Europei, în albastru, a anunțat Primăria Capitalei. Alte manifestări dedicate Zilei Europa vor avea loc...

IPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, trimis în judecată de DNA pentru cumpărare de influență

Arhiepiscopul Tomisului, IPS Teodosie, a fost trimis în judecată de DNA pentru săvârşirea infracţiunii de cumpărare de influenţă, potrivit agerpres.ro. ''Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale...
Ultima oră
Pe aceeași temă