15.5 C
București
sâmbătă, 27 aprilie 2024
AcasăSpecialCod portocaliu in 3 judete. Cod galben in 20 judete

Cod portocaliu in 3 judete. Cod galben in 20 judete

Vreme rea si luni in sudul tarii. Trei judete sunt sub atentionare cod portocaliu de inundatii, iar 20 au cod galben pentru frig si vant, informeaza Hotnews. In noaptea de duminica spre luni zeci de case au fost izolate iar retelele de electricitate au fost afectate in 45 de localitati. Pe multe drumuri se circula cu dificultate.

Si in Bucuresti vantul a rupt mai multi copaci. Au fost avariate cel putin 5 autoturisme, iar panouri publicitare si semafoare au fost culcate la pamant. Pe Bdul Camil Resu, in cursul noptii un copac rupt de vant a cazut peste patru masini. Proprietarii asteapta despagubiri de la administratia locala.

 

Luni dimineata, in Capitala se circula extrem de greu, cu ambuteiaje pe toate bulevardele.

Cel mai afectat este judetul Mehedinti, unde in sud ploua, de peste 36 de ore, iar in nord ninge puternic. In localitatile de la deal si munte stratul de zapada este cuprins intre 10 si 80 de cm. Pe drumul national 67 D, care face legatura intre orasele Baile Herculane si Targu Jiu se circula cu dificultate in special pe sectorul Obarsa Closani – Godeanu.

Aici stratul de zapada are chiar si un metru in unele zone. Mai multe sate sunt izolate, iar autoritatile spun ca asteapta oprirea viscolului pentru a interveni.

In sudul judetului ploua torential. In localitatea Brosteni raul Motru a iesit din matca depasind cota de inundatie cu 45 de cm. De asemenea, in Corcova, raul Cosustea a depasit cota de pericol cu 65 de cm si a inundat DJ 671 A.

In Gorj a fost inchis DN 67C pe sensul de mers Novaci-Ranca. A mai fost inchis, din cauza caderilor de pietre, Drumul Judetean 607 C care leaga localitatile Ilovita – Ciresu-Podeni.

Pe DN1, mai ales intre Brasov si Predeal, traficul a fost ingreunat, in cursul noptii de duminica spre luni, din cauza ninsorii abundente. Zeci de masini au derapat si au ajuns pe marginea drumului chiar daca utilajele de deszapezire au intervenit la timp . Politia a oprit, la iesirea din Brasov, tirurile care nu erau echipate pentru iarna.

Meteorologii anunta, pentru luni, lapovita si ninsori in Muntenia si Oltenia. Cantitatile de precipitatii vor fi insa usor diminuate fata de duminica si vor atinge 20-25 de litri pe metru patrat. Vor fi ploi doar in Dobrogea. In Muntenia, Oltenia si sudul Moldovei vantul va sufla cu 60-70 de km pe ora. In sudul tarii maximele termice nu vor depasi 2-3 grade.

Hidrologii au emis o avertizare de cod portocaliu pentru bazinele raurilor Jiu, pe sectorul Filiasi-Podari, Motru pe sectorul Tirmigani-Fata Motrului si pe Cosustea, pe sectorul Sisesti-Corcova. Avertizarea a expira marti, la ora 12.00.

Cele mai citite

Măsurile și condițiile pentru votul cu urna specială la europarlamentare și locale

Biroul Electoral Central (BEC) a stabilit măsurile pentru exercitarea dreptului de vot prin intermediul urnei speciale la alegerile din data de 9 iunie, menţionând,...

Rusia – Ucraina, ziua 773: SUA anunță un ajutor militar de 6 miliarde dolari pentru Kiev. VIDEO

Ministrul american al Apărării, Lloyd Austin, a anunţat o nouă componentă de asistenţă militară pentru Ucraina în valoare de şase miliarde de dolari, într-un...

Poliția se așteaptă la valori mari de trafic spre munte și spre mare

Centrul Infotrafic a transmis că valorile de trafic ar putea să crească în principal pe cele două drumuri naţionale cu staţiuni montane intens circulate...
Ultima oră
Pe aceeași temă