18.4 C
București
duminică, 5 mai 2024
AcasăSpecialCod portocaliu de ninsori şi viscol, vineri noaptea, în Olt

Cod portocaliu de ninsori şi viscol, vineri noaptea, în Olt

Administraţia Naţională de meteorologie a emis o avertizare de cod portocaliu de ninsori şi viscol în judeţul Olt, valabilă până la miezul nopţii. 

Avertizarea vizează arii extinse în judeţul Olt (inclusiv municipiile Slatina şi Caracal), precum şi drumurile europene şi judeţene aferente.

În aceste arii, se vor semnala: ninsori abundente şi viscolite şi intensificări ale vântului ce vor atinge şi depăşi la rafală 70-80 km/h.

Local vizibilitatatea poate scădea sub 50 de metri, mai avertizează meteorologii.

Directorul Administraţiei Naţionale de Meteorologie (ANM), Ion Sandu, a anunţat, vineri, că ar putea fi emis, în noaptea de vineri spre sâmbătă, cod portocaliu de viscol în judeţele Teleorman, Olt, Dâmboviţa şi Argeş, care să fie extins în a doua jumătate a nopţii în toată Muntenia şi Dobrogea.

Bucureştiul şi 24 de judeţe din jumătatea de sud a ţării sunt, de vineri după-amiază până sâmbătă după-amaiză, sub atenţionare cod galben de ninsoare şi vânt, care la rafală va depăşi 60 de kilometri pe oră, viscolind zăpada.

Atenţionarea a fost emisă pentru Bucureşti şi judeţele Ilfov, Ialomiţa, Călăraşi, Constanţa, Tulcea, Brăila, Buzău, Vrancea, Prahova, Dâmboviţa, Giurgiu, Teleorman, Argeş, Olt, Dolj, Vâlcea, Gorj, Mehedinţi, Caraş-Severin, Timiş, Hunedoara, Sibiu, Braşov şi Covasna.

Cele mai citite

Mii de persoane protestează împotriva lui Vitkor Orban din Ungaria

Mii de maghiari au protestat împotriva premierului naționalist Viktor Orban, în cadrul unui miting organizat cu câteva săptămâni înainte de alegerile europarlamentare și locale...

Firma care a produs fregatele României revine la București într-un moment critic pentru Forțele Navale Române

Firma BAE Systems din Marea Britanie, cea care a produs fregatele Regele Ferdinand și Regina Maria, își anunță prezența la salonul BSDA 2024 de...

Când revin elevii în bănci? Calendarul examenelor naționale

Școala începe pe 8 mai, după vacanța de primăvară și după sărbătorile de Paște pentru creștinii ortodocși, conform calendarului anului școlar 2023-2024. Cursurile din modulul 5...
Ultima oră
Pe aceeași temă