21.8 C
București
sâmbătă, 11 mai 2024
AcasăSpecialCod portocaliu de inundații în nordul României. Cod galben în 22 de...

Cod portocaliu de inundații în nordul României. Cod galben în 22 de bazine hidrografice

Speciaiiștii au emis, joi, o avertizare Cod portocaliu de inundații, valabilă până la miezul nopții de joi spre vineri în trei bazine hidrografice din nordul României.

De asemenea, este în vigoare o atenționare Cod galben de creșteri ale debitelor, valabilă până vineri seară în 22 de bazine hidrografice.

Potrivit Institutului Național de Hidrologie și Gospodărire a Apelor (INHGA), până la miezul nopții de joi spre vineri este în vigoare o avertizare tip Cod portocaliu. Se așteaptă scurgeri de apă importante pe versanți, torenți, pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte severe de inundații locale, creșteri importante de debite și niveluri cu posibile depășiri ale Cotelor de inundație pe râurile din bazinele hidrografice: Iza, afluenții mici ai râului Vișeu aferenți sectorului aval S.H. Moisei, afluenții mici ai râului Tisa aferenți sectorului aval confluență cu râul Iza (județul Maramureș).

În același timp, în intervalul 8 iunie, ora 14:00 — 9 iunie, ora 20:00, pe râurile Vișeu, Iza, Tur, Someș, Crasna, Barcău, Mureș, Timiș, Bârzava, Caraș, Olt, Vedea, Argeș, Ialomița, Buzău, Suceava, Moldova, Bistrița,Trotuș, Putna, Rm. Sărat și pe râurile din Dobrogea va fi Cod galben de inundații, cu posibile depășiri ale Cotelor de atenție.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

VIDEO. Momente de groază pentru Novak Djokovic. Tenisemnul a fost lovit în cap cu o sticlă

Novak Djokovic, în vârstă de 36 de ani și clasat pe primul loc în clasamentul ATP, a întâmpinat o situație neplăcută după ce s-a...

VIDEO. Mesajul lui Mbappe. Francezul a anunțat oficial că va părăsi PSG. “Este ultimul meu an”

După șase ani de activitate la Paris Saint-Germain, Kylian Mbappe (25 de ani) a luat decizia de a pleca. Speculațiile din presa internațională s-au...

Biden i-a spus lui Iohannis că ceva îl deRUTTEază

IlustrațieȘ Marian Avramescu Președintele Klaus Werner Iohannis s-a întors foarte deRUT(TE)at din Statele Unite ale Americii (SUA). Aceasta după ce președintele octogenar american, Joe Biden,...
Ultima oră
Pe aceeași temă