25.2 C
București
luni, 6 mai 2024
AcasăSpecialCod Galben: ploi însemnate în Moldova şi Carpaţii Orientali

Cod Galben: ploi însemnate în Moldova şi Carpaţii Orientali

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis, sâmbătă seara, o atenţionare meteorologică cod galben pentru mai multe judeţe din Moldova şi zona Carpaţilor Orientali.

ANM precizează că de sâmbătă, de la ora 23, până duminică, la ora 21, în aceste zone se vor înregistra averse, descărcări electrice şi cantităţi de apa însemnate.

Aceasta înseamnă că în zonele menţionate instabilitatea atmosferică va fi accentuată. Vor fi averse, descarcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului şi condiţii de grindină, iar cantităţile de apă vor depăşi local 25 l/mp şi izolat 50 l/mp.

ANM anunţă că manifestari specifice instabilităţii atmosferice vor fi şi în celelalte regiuni, dar pe arii mai restrânse.

Fenomenele meteorologice prognozate (averse, descarcări electrice, intensificări de vânt, temperaturi ridicate) sunt obişnuite pentru zona respectivă, dar temporar pot deveni periculoase pentru anumite activităţi. Există risc de creşteri de debite şi niveluri.

Cele mai citite

Taiwan, lovit de un cutremur

Taiwan a fost lovit de un cutremur cu magnitudine de 5.4, potrivit Reuters. Cutremurul s-a produs la o adâncime de 25 kilometri. Conform Centrului chinez...

CFR Cluj – Rapid 3-2. Giuleștenii rămân fără victorie în play-off

CFR Cluj a câștigat derby-ul alb-vișiniu disputat pe teren propriu împotriva Rapidului cu scorul de 3-2 și și-a consolidat poziția a doua în clasamentul...

Ambasada britanică prezintă un ursuleț Paddington decorat cu simboluri românești, în cinstea Paștelui ortodox

Ambasada Marii Britanii la București a creat un ursuleț Paddington decorat cu simboluri românești, pentru a marca Paștele ortodox. Paddington este o jucărie de pluș...
Ultima oră
Pe aceeași temă