-0.2 C
Bucharest
Friday, 8 December 2023
HomeSpecialCod GALBEN de furtună. Care sunt județele afectate

Cod GALBEN de furtună. Care sunt județele afectate

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis o atenționare de cod galben de furtună pentru mai multe județe din țară pentru sâmbătă după-amiaza.

Atenționările “nowcasting” de furtună sunt valabile pentru județele Dâmbovița, Prahova, Suceava, Sibiu și Alba, până la ora 17,00, conform Agerpres.

Potrivit meteorologilor, pe arii extinse, în zona de munte a județului Dâmbovița și nord-vestul zonei de munte din județul Prahova, pe aliniamentul Comarnic, Sinaia, Bușteni, Azuga, se vor semnala frecvente descărcări electrice, grindină, averse de ploaie ce vor depăși 20 l/mp și intensificări de scurtă durată ale vântului.

De asemenea, fenomene similare se vor semnala și în zona de munte a județului Suceava, inclusiv localitățile Solca, Pârțeștii de Sus, Gura Humorului, Mănăstirea Humorului, Frasin, unde aversele pot atinge și depăși 25-35 l/mp, precum și în sudul județului Alba, în zona Munților Șureanu și zona delimitată de localitățile Cugir, Șugag, Săscior, și în sud-vestul județului Sibiu, în zona Munților Cindrel.

Avertizările de fenomene periculoase imediate /nowcasting/ se emit pentru o perioadă de maximum șase ore, precizează ANM.

 

Cele mai citite

SUZUKI PREZINTĂ NOUL SWIFT

Suzuki a dezvăluit noul Swift, o mașină compactă ce redefinește mobilitatea zilnică Cu un design sofisticat, caracteristici avansate de siguranță și o plăcere de condus...

SUZUKI PREZINTĂ NOUL SWIFT

Suzuki a dezvăluit noul Swift, o mașină compactă ce redefinește mobilitatea zilnică Cu un design sofisticat, caracteristici avansate de siguranță și o plăcere de condus...

Ministerul Muncii: Venitul Minim de Incluziune va fi implementat de la 1 ianuarie 2024

Ministerul Muncii şi Solidarităţii Sociale, prin Agenţia Naţională de Plăţi şi Inspecţie Socială, împreună cu Banca Mondială şi cu sprijinul autorităţilor locale din întreaga...
Ultima oră
Pe aceeași temă