19 C
București
sâmbătă, 4 mai 2024
AcasăSpecialCod GALBEN de furtună. Care sunt județele afectate

Cod GALBEN de furtună. Care sunt județele afectate

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis o atenționare de cod galben de furtună pentru mai multe județe din țară pentru sâmbătă după-amiaza.

Atenționările “nowcasting” de furtună sunt valabile pentru județele Dâmbovița, Prahova, Suceava, Sibiu și Alba, până la ora 17,00, conform Agerpres.

Potrivit meteorologilor, pe arii extinse, în zona de munte a județului Dâmbovița și nord-vestul zonei de munte din județul Prahova, pe aliniamentul Comarnic, Sinaia, Bușteni, Azuga, se vor semnala frecvente descărcări electrice, grindină, averse de ploaie ce vor depăși 20 l/mp și intensificări de scurtă durată ale vântului.

De asemenea, fenomene similare se vor semnala și în zona de munte a județului Suceava, inclusiv localitățile Solca, Pârțeștii de Sus, Gura Humorului, Mănăstirea Humorului, Frasin, unde aversele pot atinge și depăși 25-35 l/mp, precum și în sudul județului Alba, în zona Munților Șureanu și zona delimitată de localitățile Cugir, Șugag, Săscior, și în sud-vestul județului Sibiu, în zona Munților Cindrel.

Avertizările de fenomene periculoase imediate /nowcasting/ se emit pentru o perioadă de maximum șase ore, precizează ANM.

 

Cele mai citite

Șase persoane au fost rănite în regiunile ucrainene Harkov și Dnipro

Rusia a lansat peste noapte un atac cu drone asupra regiunilor ucrainene Harkov și Dnipro, rănind cel puțin șase persoane și lovind infrastructuri critice,...

Un bărbat s-a aruncat în fața trenului în Sâmbăta Mare

Un bărbat din judeţul Iaşi s-a aruncat, astăzi, de pe o pasarelă, în faţa unui tren, în localitatea Săbăoani, a informat Inspectoratul de Poliţie...

O fetiță s-a născut cu două forme de cancer

O fetiță s-a născut cu mai multe pete mov pe corp, iar în timp s-au dovedit a fi două forme de cancer. Amelia Topas, acum...
Ultima oră
Pe aceeași temă