12.2 C
București
vineri, 3 mai 2024
AcasăSpecialCob Village: 5 căsuțe eco în Buzău

Cob Village: 5 căsuțe eco în Buzău

Cob Village, adică satul de lut, este un proiect de familie, crescut din nevoia de frumos și natural. Situal la 20 de km de Buzău, în localitatea Berca, satul de lut cuprinde 5 căsuțe eco, ce au fost construite din cob, un amestec de pământ lutos, nisip, paie și apă, care se modelează manual.

Căsuțele par desprinse din povești, iar orientarea lor concentrică are darul de-a te păstra în această lume, ca o vrajă.

„Toate au început de la nemulțumirile pe care le aveam privitor la viața din România, deoarece de foarte multe ori am vrut să ne mutam în Germania, însă de fiecare dată a existat un «ceva» care ne-a făcut să rămânem aici”, povestește  Nicoleta Marin, proprietara Cob Village, pe site-ul său.

„Ideea de a face ceva altfel, de a face o afacere de familie, în care să ne implicăm cu toții, ne-a venit anul trecut în decembrie, când nu am mai plecat din țară… Pur și simplu mă cam săturasem de drumuri și am vrut să vedem ce se mai întâmplă de sărbători în România. Așa l-am corupt pe soțul meu să investim niște bani într-o afacere pe care să putem să o finalizăm și să ne facă să ne detașăm puțin de tot ce se întâmpla urât în jurul nostru…”

Citește continuarea articolului pe casamea.ro!

Cele mai citite

Statele membre NATO sunt profund îngrijorate „ de activitățile rău intenționate ale Rusiei” pe teritoriul Alianței

Statele membre ale NATO s-au declarat joi "profund preocupate de activităţile rău intenţionate" ale Rusiei "întreprinse recent pe teritoriul Alianţei" şi care "constituie o...
Ultima oră
Pe aceeași temă