19.8 C
București
sâmbătă, 4 mai 2024
AcasăSpecialCoaliția condusă de Arabia Saudită recunoaște că a vizat, din eroare, civili...

Coaliția condusă de Arabia Saudită recunoaște că a vizat, din eroare, civili înr-un atac soldat cu 14 victime, inclusiv copii

Coaliția statelor musulmane, condusă de Arabia Saudită, care execută operațiuni militare în Yemen a recunoscut, sâmbătă, că a vizat, din eroare, civili, într-un recent raid aerian, transmite AFP citată de Agerpres.

În raidul aerian desfășurat cu o zi înainte au fost ucise 14 persoane, inclusiv cinci copii, într-un cartier rezidențial din Sanaa, capitala Yemenului.

Conform comunicatului publicat de agenția saudită SPA, ancheta desfășurată a dovedit că la originea raidului ucigaș s-a aflat 'o eroare tehnică'.

Coaliția 'regretă victimele civile colaterale ocazionate de acest accident involuntar și prezintă condoleanțele sale famiilor și apropiaților victimelor', a indicat purtătorul de cuvânt, colonelul Turki Al-Malki.

Raidul a vizat două imobile din cartierul rezidențial Faj Attan, în sudul capitalei Yemenului, controlată din 2014 de rebelii houthi.

Coaliția, care intervine din martie 2015 în sprijinul forțelor guvernamentale împotriva rebelilor, aliați ai fostului președinte Ali Abdallah Saleh, i-a acuzat pe aceștia că 'au instalat un centru de comandament și de comunicații în mijlocul cartierului rezidențial pentru a folosi civili drept scuturi umane'.

Coaliția arabă a fost acuzată în repetate rânduri că a ucis civili în timpul bombardamentelor sale aeriene.

Ea a recunoscut deja 'erori' care au provocat moartea unor civili, cum s-a întâmplat în octombrie 2016, când un bombardament a ucis peste 140 de persoane care participau la o ceremonie funerară la Sanaa.

 

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

VIDEO. Marco Reus părăsește echipa unde a petrecut 12 ani

Marco Reus, în vârstă de 34 de ani, se pregătește să părăsească Borussia Dortmund la finalul acestui sezon, după o colaborare de 12 ani...

Rusia – Ucraina, ziua 780: Moscova susține că armata Kievului a atacat Crimeea cu rachete cu rază lungă de acțiune

Sistemele de apărare antiaeriană ruse au distrus patru rachete ATACMS cu rază lungă de acţiune, furnizate de SUA Kievului şi care au fost lansate...

Un bărbat s-a aruncat în fața trenului în Sâmbăta Mare

Un bărbat din judeţul Iaşi s-a aruncat, astăzi, de pe o pasarelă, în faţa unui tren, în localitatea Săbăoani, a informat Inspectoratul de Poliţie...
Ultima oră
Pe aceeași temă