21.1 C
București
joi, 25 iulie 2024
AcasăSpecialVIDE & FOTO. CNN: Mister total în Coreea de Nord. Nu se...

VIDE & FOTO. CNN: Mister total în Coreea de Nord. Nu se mai ştie CINE CONDUCE ţara

Liderul nord coreean Kim Jong-un nu a mai fost văzut în public de peste o lună. Aşa cum era de aşteptat au apărut zvonuri potrivit cărora acesta ar fi avut o criză de gută, diabet sau chiar probleme cu gleznele. Şi asta nu e tot. Un institut condus de cetăţeni nord-coreeni care au fugit din ţară susţine că sora cea mică a lui Kim Jong-un, Kim Yo Jong, s-ar afla cel puţin temporar la conducerea ţării, în timp ce el se recuperează. Institutul nu a vrut să dezvăluie sursa acestei informaţii, care nu poate fi confirmată independent, relatează CNN, preluat de Mediafax.

video: youtube.com/cnn

Michael Madden, coordonatul blogului North Korea Leadership Watch, susţine că Kim Yo Jong a fost identificată în presa nord-coreeană ca vicepreşedinte al Partidului Muncitorilor, o poziţie foarte puternică. Potrivit lui Madden, Kim Yo Jong s-a născut în 1987 sau 1988 şi a învăţat la o şcoală particulară din Elveţia alături de Kim Jong-un, perioadă în care au trăit, cu nume false, la ambasada Coreei de Nord. Kim Yo Jong este cea mai mică dintre cei şapte copii pe care fostul lider nord-coreean Kim Jong-il i-a avut cu patru femei şi era foarte apropiată de tatăl său. Când s-a întors din Elveţia, a fost numită în funcţii importante din Guvern, iar în prezent şi-a asumat şi mai multe responsabilităţi.

Analiştii sunt însă îngrijoraţi de posibilitatea ca ea să se afle la conducerea statului, chiar şi temporar, din cauza vârstei şi a puţinelor detalii cunoscute despre ea, întrucât stresul şi intrigile din interiorul regimului nord-coreean ar putea fi copleşitoare. "Dacă ea conduce de fapt ţara – având puţin peste 20 de ani – este alarmant. Înseamnă că este ceva grav cu Kim Jong-un şi există un vid de putere pe care încearcă cu disperare să-l umple", a apreciat Cha.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă