19.4 C
București
joi, 16 mai 2024
AcasăSpecialCNAS: Sistemul cardului de sănătate este funcţional

CNAS: Sistemul cardului de sănătate este funcţional

Sistemul informatic al cardului de sănătate este funcţional începând cu ora 13,30 în parametrii proiectaţi, au precizat reprezentanţii Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate (CNAS) într-o informare publicată pe site-ul instituţiei. 

"Echipa tehnică a CNAS a reuşit să rezolve problema constatată azi, 24 mai, ora 8,30, cu privire la indisponibilitatea semnării prin card. Începând cu ora 13,30, platforma informatică PIAS este funcţională în parametrii proiectaţi", menţionează sursa citată. 

Sistemul informatic al cardului naţional de asigurări de sănătate a fost indisponibil de marţi dimineaţă din cauza unor probleme tehnice. 

Până la anunţul remedierii problemelor apărute, confirmarea semnării prin cardul de sănătate a serviciilor medicale, a prescrierii reţetelor şi a eliberării medicamentelor a putut fi efectuată în modul offline. 

"Serviciile operate în acest interval vor trebui încărcate în PIAS în maxim 72 ore de la prestarea acestora, conform prevederilor legale în vigoare", precizează instituţia.

Cele mai citite

PAOK Salonic poate fi din nou campioană! Trupa lui Răzvan Lucescu e la un meci de titlu

PAOK Salonic, formația antrenată de Răzvan Lucescu, a învins-o cu scorul de 4-1 pe Panathinaikos Atena și a trecut pe prima poziție în campionatul...

Corvinul Hunedoara a intrat în istorie cu prima Cupă a României câștigată

Corvinul Hunedoara şi Oţelul Galaţi au disputat finalei Cupei României la fotbal, miercuri seara, pe Stadionul Municipal din Sibiu. După un meci disputat care...

O femeie de 34 de ani i-a furat banii bătrânei pe care o îngrijea de pe cardul acesteia

O femeie în vârstă de 34 ani din Oradea, care fusese angajată ca menajeră în locuinţa unei pensionare din municipiu, a ajuns în anchetă...
Ultima oră
Pe aceeași temă