2.2 C
Bucharest
Friday, 1 December 2023
HomeSpecialClujul îşi consolidează titlul de capitală IT prin deschiderea unui nou centru...

Clujul îşi consolidează titlul de capitală IT prin deschiderea unui nou centru de date

Unul dintre cei mai importanți furnizori de servicii de tele­comunicații bazate pe infra­structură din România a anun­țat deschiderea primului său centru de date din Cluj-Napoca, în Liberty Technology Park. Investiția în acest al doilea centru de date GTS Telecom din România atinge aproximativ 500.000 de euro și este estimată la 1 milion de euro, în următoarea perioadă.

Această investiţie vine în contextul creșterii cererii serviciilor de data center, cloud (virtualizare), disaster recovery (salvarea datelor în caz de dezastre) și sprijin în continuitatea afacerilor.

„Lansarea amprentei de data center GTS Telecom din Cluj vine să susțină cererea în creștere a companiilor pentru acest tip de servicii, dar și potențialul orașului Cluj-Napoca în domeniul tehnologic, printr-o gamă completă de servicii de comunicații şi infrastructură. Serviciile de cloud și data center continuă să fie în atenția clienților pentru eficientizarea afacerii lor, astfel că ne menținem optimismul în ceea ce privește dezvoltarea în această direcție”, a declarat Răzvan Stoica, director general al GTS Telecom, pentru ClujToday.ro.

Centrul de date GTS Telecom din Cluj-Napoca, localizat în complexul Liberty Technology Park, se întinde pe o suprafață de 140 de metri pătrați și este echipat cu tehnologie la standarde 2015. Investiția din acest an din Cluj-Napoca este a treia investiție semnificativă a GTS Telecom în sectorul data center într-o perioadă de doar doi ani. Aceasta a durat, la nivel de proiectare și implementare, patru luni. Compania numără aproximativ 125 de angajați și are sediul central în București şi încă un data center dedicat salvării datelor în caz de dezastre la Oradea. În total, în România deţine un spaţiu de colocare de 800 de metri pătraţi. Serviciul de colocare presupune a plăti o altă companie pentru dreptul de a utiliza o parte a unui spaţiu dintr-un data center, uneori folo­sind chiar echipamente închiriate de la compania respectivă sau propriile echipamente.  

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă