16.7 C
București
marți, 30 aprilie 2024
AcasăSpecialCluj: Tradiții speciale de Săptămâna Mare

Cluj: Tradiții speciale de Săptămâna Mare

Peste 100 de clujeni au participat, miercuri seară, la Calea Crucii, în centrul orașului. Procesiunea a pornit din Piața Unirii și s-a încheiat la catedrala greco-catolică Schimbarea la Față de pe bulevardul Eroilor.

Cortegiul a fost deschis de un tânăr care purta o cruce de lemn și o coroană de spini, în amintirea suferințelor îndurate de Mântuitorul Isus Cristos. La procesiune a participat și episcopul greco-catolic de Cluj-Gherla, PS Florentin Crihălmeanu, alături de preoți, călugări, călugărițe și simpli credincioși. Oamenii spun că au venit la această procesiune pentru a se pregăti de Paște.

Joi, în catedrala Schimbarea la Față, episcopul greco-catolic a spălat picioarele a 12 studenți la Teologie, în amintirea gestului similar făcut de Isus Cristos celor 12 apostoli.

Cele mai citite

Accident auto soldat cu cinci răniți pe DN7, în județul Dâmbovița

Cinci persoane au fost rănite într-un accident produs luni seara pe drumul naţional DN7, în localitatea dâmboviţeană Mătăsaru, în care au fost implicate o...

Fermierii polonezi renunță pentru moment la protestul de la frontiera cu Ucraina

Fermierii polonezi au suspendat temporar protestul de la frontiera cu Ucraina. Ei au renunțat la blocarea frontierei sâmbătă, când se împlinesc doi ani de...
Ultima oră
Pe aceeași temă