2.2 C
București
marți, 26 martie 2024
AcasăSpecialClauzele abuzive ale Ryanair, anulate de o instanţă din Spania,pot avea efecte...

Clauzele abuzive ale Ryanair, anulate de o instanţă din Spania,pot avea efecte în România

Un judecător spaniol a anulat clauza prin care compania aeronautică Ryanair penaliza, cu 40 de euro, călătorii care uitau să-şi imprime de acasă biletul de avion. Magistratul a considerat această penalizare ca fiind disproporţionată, informează cotidianul iberic El Pais.

Ryanair operează din aprilie 2008 şi în România, iar decizia judecătorului spaniol poate avea efecte şi în ţara noastră, fiind vorba de o practică judiciară unitară în spaţiul comunitar. Anterior însă, decizia trebuie recunoscută de către instanţa din România.

Citeşte şi:Compania Ryanair, obligată să plătească daune de 10 mil.euro în Franţa. Vezi de ce

Prin această decizie, anunţată astăzi de presa iberică, a fost declarată nulă şi obligaţia de a prezenta o serie de acte suplimentare, cum ar fi paşaportul, carnetul de conducere etc, pe care Ryanair le solicita pentru îmbarcarea pasagerilor.

O altă clauză declarată nulă de către judecător este aceea conform cărora toate plângerile pasagerilor ar fi urmat să fie judecate de către instanţele din Irlanda (compania a fost înfiinţată în 1985 la Dublin).

De asemenea, a fost declarată nulă şi clauza conform căreia compania nu permitea pasagerilor să transporte în bagaj obiecte cum ar fi: bani, chei, calculatoare, medicamente, ochelari, documente etc.

Judecătorul a decis că modificarea zborului unilateral de catre Ryanair este o clauză abuzivă care trebuie şi aceasta anulată.

Cele mai citite

Cluburile participante în noul format al Champions League vor primi și mai mulți bani. Anunțul UEFA

UEFA le-a transmis federaţiilor membre şi cluburilor modul detaliat în care vor fi repartizaţi banii în viitoarea ediţie a Ligii Campionilor, care se va...

Koeman: Olanda trebuie să fie mai calmă cu mingea în amicalul împotriva Germaniei

„ Olanda trebuie să fie mai calmă cu mingea în amicalul împotriva Germaniei, altfel va avea parte de o seară grea la Frankfurt”, și-a...

Florida: Ron de Santis a semnat un proiect de lege care va interzice minorilor sub 14 ani să aibă conturi de rețele sociale

Guvernatorul republican al statului Florida, Ron de Santis, a semnat, luni, un proiect de lege care va interzice minorilor de sub 14 ani sa...
Ultima oră
Pe aceeași temă