12.4 C
București
vineri, 3 mai 2024
AcasăSpecialClasamentul prezenţei la vot a parlamentarilor

Clasamentul prezenţei la vot a parlamentarilor

Senatorii şi deputaţii de Constanţa au prezenţe cuprinse între 43,1% şi 87,7% la voturile legilor dezbătute.

 

Institutul pentru Politici Publice (IPP) a întocmit un clasament cu prezenţa parlamentarilor la votul final în sesiunea parlamentară septembrie-decembrie 2011. Conform acestui clasament, în ceea ce priveşte Camera Deputaţilor, prezenţa la votul final, pe primul loc se situează deputatul PNL Gheorghe Dragomir (87,7% prezenţă), urmat de deputatul PDL Constantin Chirilă (85,4% prezenţă) şi de deputatul UDTTMR Aledin Amet (85,3% prezenţă), care a precizat că „este o normalitate să te duci şi să participi la lucrările Parlamentului pentru că, până la urmă, de aceea eşti plătit, să contribui şi tu.

Clasamentul reflectă, până la urmă, realitatea din Parlament: sunt oameni care participă la lucrări, sunt oameni care nu participă. Dincolo de tot ceea ce se spune, mi se pare normal să participi inclusiv la votul final şi că nu eşti în Parlament şi că eşti în nu-ştiu-ce comisie sau că ai un birou şi lucrezi în biroul respectiv. Nu! Acelea sunt chestiuni personale. Când există vot final trebuie să mergi şi să participi la votul final. Ca un om din interior, vă pot spune că nu pot exista mai multe lucrări în cadrul Parlamentului, adică în timpul plenului să se desfăşoare şi şedinţe ale comisiilor de specialitate”, a precizat deputatul Aledin Amet. Pe locul al patrulea în acest clasament se află deputatul Uniunii Democrate Turce, Ibram Iusein (76,6% prezenţă), urmat de deputatul PDL Zanfir Iorguş (74,2% prezenţă).

În clasamentul prezenţei la votul final al parlamentarilor constănţeni, urmează, pe locul al şaselea, deputatul PSD Manuela Mitrea (70,3% prezenţă), secondată de deputatul PSD Matei Brătianu (69,1% prezenţă). Pe locul al optulea se situează deputatul PDL Maria Stavrositu (63,5% prezenţă), urmată de deputatul PSD Antonella Marinescu (63% prezenţă). Pe ultimele trei locuri se află deputaţii Cristina Dumitrache (PSD, 49,1% prezenţă), Mihai Lupu (PNL, 47,9% prezenţă) şi Eduard Martin (47,3% prezenţă). Despre faptul că se află pe ultimul loc al prezenţei deputaţilor constănţeni la votul final, Eduard Martin a precizat că „noi am avut perioade în care, datorită faptului că Anastase prezida în mod defectuos plenul, nu mai voiam să mergem la Parlament. Au fost mai mulţi factori care au coincis şi care m-au pus pe ultimul loc între parlamentarii constănţeni. Simple statistici. Am 47% prezenţă la vot. Nu dau cartela niciodată să se voteze cu ea…întrebaţi-i pe pedelişti, că ei dau cartelele şi i-au prins de nu ştiu câte ori când votau câte 20 în sală cu alte cartele. Eu nu dau cartela mea să se voteze niciodată la alţii”, ne-a spus Eduard Martin.  Text Box:

Topul nu este relevant

În ceea ce priveşte prezenţa senatorilor constănţeni la votul final, clasamentul se prezintă astfel, conform aceluiaşi raport IPP: pe primul loc se află senatorul PNL Puiu Haşotti (63,6% prezenţă), urmat de senatorul Mircea Banias (ex-PDL, acum PC, cu o prezenţă de 60,4%). Aflat pe locul al treilea al clasamentului prezenţei senatorilor constănţeni la votul final, senatorul PSD Nicolae Moga (48,9% prezenţă) a precizat că raportul întocmit de IPP nu este relevant. Pe ultimul loc al prezenţei senatorilor constănţeni la votul final se află senatorul PSD Alexandru Mazăre (43,1% prezenţă). Conform IPP, perioada cuprinsă în analiză nu include şi greva parlamentară a Opoziţiei declanşată la începutul acestui an.

Cele mai citite

Statele membre NATO sunt profund îngrijorate „ de activitățile rău intenționate ale Rusiei” pe teritoriul Alianței

Statele membre ale NATO s-au declarat joi "profund preocupate de activităţile rău intenţionate" ale Rusiei "întreprinse recent pe teritoriul Alianţei" şi care "constituie o...
Ultima oră
Pe aceeași temă