13.9 C
București
joi, 2 mai 2024
AcasăSpecialCLĂDIRILE VIITORULUI. Cele mai SPECTACULOASE proiecte de arhitectură

CLĂDIRILE VIITORULUI. Cele mai SPECTACULOASE proiecte de arhitectură

Un concurs de arhitectură realizat de revista eVolo’s a scos în lumina presei o serie de proiecte specatculoase, fie sub forma unor monumente de gheaţă spiralate, fie a unor citadele blindate. Acesta ar reprezenta viitorul conceptului de zgârie-nori, scrie Daily Mail, potrivit realitatea.net.

Competiţia dezvăluie fascinaţia oamenilor pentru clădirile înalte.

Juriul format din arhitecţi profesionişti de top a selectat trei câştigători şi 22 de menţiuni din 714 proiecte de pe cinci continente şi 95 de ţări.

Pe primul loc s-au clasat Zheng Zhi, Zhao Hongchuan şi Song Dongbai din China cu proiectul “Turnul de apă Himalaya”.

Desenul reprezintă un zgârie-nori situat în Himalaya, care reţine apa, apoi o va dispersa pe Pământ atunci când gheţarii din munţi se vor topi.

Turnul, despre care designerii spun că poate fi construit cu uşurinţă, colectează apa în sezonul ploios, purifică şi apoi o îngheaţă pentru viitor.

Locul al doilea a fost acordat lui Yiting Shen, Wang Nanjue, Xia Ji, şi Wang Zihan, de asemenea, din China, pentru propunerea lor numită “Bandă de protecţie pentru munte”.

 

Cele mai citite

Inteligența artificială, limitată în alegerile din România. Tot prostia naturală va dicta rezultatele

IlustrațieȘ Marian Avramescu Mulți politicieni și analiști sunt îngrijorați de modul în care inteligența artificială s-ar putea implica în campaniile electorale din acest an,...

Rezervele valutare ale BNR, în scădere

Rezervele valutare la Banca Naţională a României (BNR) totalizau 62,511 miliarde de euro la data de 30 aprilie 2024, în scădere cu 2,7% comparativ...

Accident rutier pe DN19A, în Satu Mare. Patru persoane au ajuns la spital

Patru persoane, doi copii şi doi adulţi, au fost transportate la spital în urma unui accident rutier produs joi pe DN 19A, în zona...
Ultima oră
Pe aceeași temă