19.6 C
București
marți, 7 mai 2024
AcasăSpecialCiuhandu: România mai are o singură valoare: Regele

Ciuhandu: România mai are o singură valoare: Regele

Preşedintele Consiliul Naţional de Conducere al PNŢCD, primarul Timişoarei, Gheorghe Ciuhandu, consideră că dispariţia lui Ion Diaconescu duce la “pierderea uneia dintre puţinele valori morale pe care le aveam, din spectrul public românesc”. El a declarat miercuri, într-o conferinţă de presă, că singurul reper moral de pe scena vieţii sociale naţionale a rămas Regele României, Majestatea Sa, Mihai I.

“Mai avem în viaţă o singură valoare autentică: Regele. Regele nu este om politic, este un simbol naţional şi face parte din istoria României”, a declarat Gheorghe Ciuhandu.

Apel către lichele

Liderul PNŢCD a lansat un apel către toţi “delatorii de profesie, începând de la cel mai înalt nivel până la cei mai mărunţi”, să se abţină de la orice comentarii până la 25 octombrie, când fostul suveran va rosti un discurs în Parlamentul României.

“Cer să înceteze toate afirmaţiile nefondate din presă, şi măcar în cel de-al doisprezecelea ceas să înţeleagă toţi oamenii politici, măcar din bun simţ şi respect, pentru că ar fi păcat ca această ultimă valoare a naţiunii pe care o mai avem, să fie terfelită şi abia postum să-i recunoaştem valoarea şi meritele. Cel puţin o dată să fim un popor european, care-şi recunoaşte valorile reale”, a afirmat Ciuhandu.

El a reiterat meritele morale ale fostului preşedinte ţărănist, Ion Diaconescu, iar la sediul PNŢCD Timiş a fost deschisă o carte de onoare în care cei care doresc pot aşterne gânduri şi cuvinte în amintirea celui dispărut.

Cele mai citite

Biden îl primește pe Iohannis la Casa Albă. România urmează să cumpere din SUA avioane F-35 de 6,5 miliarde USD

Președintele României, Klaus Iohannis, va fi primit de președintele SUA, Joe Biden, la Casa Albă, în ziua de 7 mai 2024, într-un moment în...

Despre iubirea creștină

Despre om se vorbește azi mai mult fragmentar – ca ființă capabilă să muncească, cerebrală, ca una care are idealuri și întreprinde, una  care...

O primărie din Buzău acuză ADS că a încheiat contracte ilegale

Primăria Comunei Vernești din județul Buzău se află în mijlocul unui scandal intens după ce a acuzat Agenția Domeniilor Statului (ADS) că a...
Ultima oră
Pe aceeași temă