13.3 C
București
luni, 20 mai 2024
AcasăSpecialCinema "Florin Piersic"

Cinema “Florin Piersic”

Cinematograful care va purta numele lui Florin Piersic este emblematic pentru capitala Transilvaniei. Primarul din Cluj, Sorin Apostu, a anunţat schimbarea denumirii cinematografului clujean. El a declarat că ideea i-a venit astă iarnă când a urcat alături de Florin Piersic pe scenă la Gala Zece pentru România şi s-a gândit că un asemenea brand nu trebuie ratat.

„Este cinematograful emblematic al Clujului, acolo se desfăşoară în fiecare an festivalul TIFF. Este locul în care toate filmele bune de pe vremuri şi, în special, cele româneşti s-au derulat. Din nefericire, azi nu mai reprezintă o atracţie, deşi gustul clujenilor pentru film este unul mare, pentru că sălile multiplex sunt pline. Dar Republica nu este la înălţimea anului 2010. Cinematograful va renaşte sub numele de Florin Piersic. La parter va fi o cafenea, administrată de firma «Piersicile lui Florin»”, a spus Sorin Apostu.

Sala va intra în reparaţii capitale după încheierea Festivalului Internaţional de Film Transilvania, când va fi nu doar renovat, ci şi dotat cu aparatură nouă, ecran pentru proiecţie 3D, sunet dolby surround şi scaune noi. De asemenea, trotuarul din faţa cinematografului va fi refăcut şi va fi pavat cu stele care vor purta numele unor mari actori ai Clujului. Florin Piersic a aflat cu surprindere că va avea de acum înainte numele unui cinematograf, dar a spus că se bucură nespus pentru acest lucru, mai ales că acest cadou îi este făcut la împlinirea a 52 de ani de carieră. 

„Cum să port eu numele unui cinematograf… şi încă sunt în viaţă, că asta e fericirea. O să trăiesc în cinematograf, o să mă mut acolo, o să-i primesc pe toţi, mai vărs şi nişte bani la primărie, că dacă aţi făcut asta trebuie să câştigaţi şi nişte bani. Şi eu o să vorbesc la fiecare proiecţie că o să se dea filmele pe jumătate, pentru că o să le povestesc eu”, a spus Florin Piersic. Renovarea şi modernizarea cinematografului vor costa 720.000 de lei.

 

A refuzat o stradă

Actorul şi-a amintit şi că fostul primar Gheorghe Funar l-a făcut cetă­ţean de onoare al Clujului şi că în urmă cu câţiva ani un prieten de-al său a propus, după un spectacol, aceluiaşi Gheorghe Funar, ca strada pe care locuieşte Florin Piersic să-i poarte numele. „Funar a zis că este de acord, dar eu am zis că nu vreau şi vă spun şi de ce. Strada pe care stau eu se numeşte Copiernic şi pe colţ sunt câteva restaurante, iar noaptea clienţii ies şi fac pipi pe casele de pe strada mea. Aşa că, mulţumesc frumos, dar nu vreau”, a spus Piersic.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă