14 C
București
luni, 6 mai 2024
AcasăSpecialCine sunt cineaștii români care se luptă în Lituania

Cine sunt cineaștii români care se luptă în Lituania

Pelicule de Adrian Sitaru, Radu Jude, Andrei Creţulescu, Luiza Pârvu şi Radu Mihai au fost selectate în competiţia dedicată scurtmetrajelor la cea de-a 20-a ediţie a Vilnius International Film Festival „Kino pavasaris” din Lituania, informează Mediafax.

Citește și: Studiu: BLESTEMUL actorilor nominalizați la OSCAR

Astfel, în competiţia dedicată scurtmetrajelor au fost selectate „Artă”, de Adrian Sitaru, „Trece şi prin perete”, de Radu Jude, „Kowalski”, de Andrei Creţulescu, „O lume nouă”, de Luiza Pârvu, „Shtorzina”, de Radu Mihai, şi „The Execution”, de Petra Szocs.

De asemenea, în secţiunea „Festival’s Favourites”, vor fi proiectate lungmetrajele „Aferim!”, de Radu Jude, şi „De ce eu”, de Tudor Giurgiu. În această categorie, vor mai fi prezentate, printre altele, filmele „A Corner of Heaven”, de Tiantang Jiaoluo, „Enemy”, de Denis Villeneuve, „Frank”, de Lenny Abrahamson, „The Search”, de Michel Hazanavicius, şi „Viktoria”, de Maya Vitkova.

Citește și: Cele mai vizionate filme de Oscar din toate timpurile

Din juriul competiţiei „New Europe – New Names” a Vilnius International Film Festival „Kino pavasaris” face parte actorul Vlad Ivanov.

Cea de-a 20-a ediţie a Vilnius International Film Festival „Kino pavasaris” se va desfăşura între 19 martie şi 2 aprilie.

Cele mai citite

Ce salarii aveau cu adevărat Nicolae și Elena Ceaușescu

Așa cum bine cunoaștem cu toții, până în urmă cu mai bine de trei decenii și jumătate, România s-a aflat sub jugul dictaturii...

Lumina Sfântă a fost adusă în Republica Moldova de un avion al României

Lumina Sfântă a fost adusă de la Ierusalim în Republica Moldova, în anul 2024, de un avion al României, anunță presa de la Chișinău. Cursa...

Președintele Iohannis va fi decorat de Atlantic Council, la Washington

Președintele Klaus Iohannis va fi decorat de Atlantic Council, într-o ceremonie care se va desfășura la Washington, în ziua de 8 mai 2024. Președintele Iohannis...
Ultima oră
Pe aceeași temă