20 C
București
sâmbătă, 28 septembrie 2024
AcasăSpecialCine cu cine se lupta in Consiliul Local Bacau?

Cine cu cine se lupta in Consiliul Local Bacau?

Din cele 23 de locuri din Consiliul municipal Bacau, noua sunt ocupate de PNL, cinci de PSD, patru de membri ai PC, unul de PD, iar patru locuri sunt ale consilierilor independenti. Daca toti cei noua consilieri liberali voteaza in permanenta propunerile primarului Stavarache, putand fi considerati consilierii Puterii, in privinta consilierilor Opozitiei lucrurile sunt intr-o continua schimbare.
Cei noua consilieri liberali au votat tot timpul disciplinati proiectele propuse de primarul Romeo Stavarache. N-au miscat in front si au combatut criticile aduse sefului de partid. Despre ei se poate spune cu siguranta ca reprezinta Puterea din Consiliul local. Teoretic, PNL face parte dintr-o alianta cu PD si ar fi logic sa consideram ca si consilierul democrat Adrian Popescu face parte dintre consilierii Puterii. Numai ca, la ultima sedinta cel putin, consilierul PD a votat contra proiectului propus de Primarie, cel referitor la plata banilor pentru rascumpararea retelelor CET.
Desi, la nivel declarativ, Partidul Conservator nu se afla la Putere, consilierii PC voteaza, in general, laolalta cu liberalii. Un exemplu este chiar votul pentru plata retelelor CET. Atitudinea conservatorilor bacauani este de inteles din moment ce pentru ei s-a folosit o lege a carei aplicare a fost insa refuzata PSD-ului: PC a primit doua locuri in Consiliul de Administratie de la RAGC. La vremea respectiva, conservatorii au spus ca s-a pus in aplicare legea care prevede ca membrii din consiliile de administratie ale regiilor sa fie numiti in functie de rezultatul alegerilor. Insa, cum si PSD cerea astfel de locuri si la RAGC, si la CET, s-a facut un artificiu: social-democratii nu primesc nici un fel de loc, iar pentru conservatori se mai creeaza inca doua locuri in CA de la RAGC.
Cam de cand li s-au refuzat locurile din CA de la RACG si de la CET, social-democratii si-au amintit subit ca sunt partid de Opozitie. si au inceput sa conteste unele proiecte initiate de Primarie, desi pana catre finalul anului trecut votasera cot la cot cu liberalii si conservatorii. Inclusiv pentru celebra decizie prin care s-a decis plata celor 230 de miliarde catre CET, PSD a votat pentru plata banilor in sedinta din 31 august 2006. Numai ca, intre timp, partidul s-a razgandit si a decis sa se impotriveasca.
Cei patru independenti din Consiliul local au un numitor comun: au fost apropiati fostului primar Dumitru Sechelariu: Laurian Lucas, Rodica Padureanu, Aurel Damian si Ilie Barzu. In orice caz, Lucas nu iroseste nici o ocazie sa critice initiativele primarului Stavarache. Cu toate acestea, dupa ce au anuntat ca voteaza contra platii celor 230 de miliarde catre CET, independentii au votat "pentru". De la sedinta respectiva Lucas a lipsit insa.

Cele mai citite

Deficit bugetar în creștere: 81 miliarde lei în primele opt luni din 2024

Ministerul Finanțelor a publicat vineri datele privind execuția bugetului general consolidat pentru primele opt luni ale anului 2024, evidențiind un deficit bugetar de 81...

Primarul democrat din New York, Eric Adams, a fost acuzat de corupție

Primarul din New York, Eric Adams, implicat într-o serie de scandaluri, a fost acuzat joi de fraudă electronică, solicitarea de donații ilegale din partea...

Asigurătorii din România au plătit despăgubiri de aproape 160 de milioane de lei turiștilor în ultimii cinci ani

Companiile de asigurări membre ale UNSAR (Uniunea Națională a Societăților de Asigurare și Reasigurare din România) au achitat despăgubiri de aproximativ 160 de milioane...
Ultima oră
Pe aceeași temă