9.4 C
București
luni, 26 februarie 2024
AcasăSpecialCinci reţete pentru insomniaci

Cinci reţete pentru insomniaci

Dacă ai probleme cu somnul, poţi să mănânci alune sau brânză fără grăsime sau să bei un pahar cu lapte cald, potrivit Yahoo News. Citiţi mai jos despre cele cinci gustări nocturne care alungă insomnia.

Cerealele

 
Serotonina eliberată de carbohidraţi are un efect calmant pentru creier. “Un castron de cereale cu lapte este gustarea ideală înainte de culcarea”, spune Michael Breus, autor al cărţii “Dieta Doctorului Somnului”.
 
Sucul de cireşe

Două căni cu suc de cireşe (una înainte de culcare, cealaltă, consumată dimineaţă) cresc nivelul de melatonină şi, astfel, durata şi calitatea somnului. În plus, sucul de cireşe ajută şi în cazul recuperării prin exerciţii fizice, se arată într-un studiu publicat în European Journal of Nutrition în 2011. 
 
Laptele cald
 
Laptele conţine un aminoacid (triptofan) asociat cu somnul. Dar nu acesta este motivul pentru care ne ajută să adormim, fiindcă în prezenţa proteinelor, triptofanul nu poate ajunge la creier prea uşor. “Efectul este mai degrabă de natură psihologică – dacă mamă ta îţi dădea lapte cald înainte de culcare, îl asociezi cu somnul. Asta funcţionează pentru mulţi oameni”, explică Breus. 
 
Alunele

Alunele conţin magneziu, care are un efect calmant asupra creierului. “O porţie de alune este săţioasa şi este o alegere bună înainte de a merge la culcare”, arată o nutriţionistă din New York, Tanya Zuckerbrot.
 
Brânza fără grăsime
 
Calciul din lactate funcţionează la fel ca magneziul – te ajută să adormi. Dr. Zuckerbrot recomandă o porţie de 50 de grame de brânză sau iaurt, fără grăsime, însoţită de 5-10 biscuiţi din cereale integrale. 

Cele mai citite

Peste 13.500 de bugetari angajați în numai un an

În luna decembrie a anului trecut, numărul posturilor ocupate în instituţiile şi autorităţile publice din România era de 1.292.559. Făcând o scurtă analiză,...

Peste 13.500 de bugetari angajați în numai un an

În luna decembrie a anului trecut, numărul posturilor ocupate în instituţiile şi autorităţile publice din România era de 1.292.559. Făcând o scurtă analiză,...

Președintele Iohannis participă la reuniunea de la Paris pentru sprijinul acordat Ucrainei

Președintele Iohannis participă, la Paris, la reuniunea organizată de președintele Macron pentru continuarea sprijinului acordat Ucrainei. "Președintele României, Klaus Iohannis, va participa luni, 26 februarie...
Ultima oră
Pe aceeași temă