19 C
București
sâmbătă, 4 mai 2024
AcasăSpecialCinci persoane risca sa fie inculpate pentru mita data de BAE Systems...

Cinci persoane risca sa fie inculpate pentru mita data de BAE Systems in Romania si alte tari

Cel putin cinci persoane risca sa fie puse sub acuzare pentru mita, in legatura cu plati ilegale pe care le-ar fi efectuat compania de armament BAE Systems pentru a obtine contracte in Romania, Africa de Sud si Tanzania, relateaza The Mail on Sunday, in editia electronica, potrivit Mediafax.

Inculparile fac parte din strategia Oficiului britanic pentru Fraude Grave (SFO) de a determina BAE Systems sa incheie un acord, prin care sa recunoasca plata unor stimulente pentru obtinerea unor contracte de armament in strainatate.

Un fost intermediar, contele austriac Alfons Mensdorff-Pouilly, in varsta de 56 de ani, a comparut vineri in fata magistratilor din Londra, fiind inculpat pentru mituirea unor clienti europeni ai BAE.

In cadrul acestei strategii, alte cinci persoane ar urma sa fie puse sub acuzare. Acestea ar avea legatura cu presupuse plati catre Romania, Africa de Sud si Tanzania, iar printre persoanele vizate ar figura si fosti angajati ai BAE.

Nici un angajat actual nu va fi pus sub acuzare, intrucat SFO spera sa obtina acordul prin care BAE isi recunoaste vinovatia. Documentele in acest dosar ar urma sa fie transmise in curand Procurorului general britanic, baroneasa Patricia Scotland, a carei aprobare este necesara pentru inculpare.

Cele mai citite

Sfânta Lumină, adusă de la Ierusalim pe Otopeni. Cum va fi împărțită

Sfânta Lumină va fi adusă de la Ierusalim în această seara de Superiorul Aşezămintelor Patriarhiei Române la Locurile Sfinte, părintele arhimandrit Teofil Anăstăsoaie, şi va fi...

Un loc de parcare din Amsterdam a fost scos la vânzare cu 500.000 de EURO

Pare incredibil, dar în orașul Amsterdam, celebrul pentru frumusețea sa și pentru stilul său de viață vibrant, un loc de parcare poate ajunge să...

Un bărbat s-a aruncat în fața trenului în Sâmbăta Mare

Un bărbat din judeţul Iaşi s-a aruncat, astăzi, de pe o pasarelă, în faţa unui tren, în localitatea Săbăoani, a informat Inspectoratul de Poliţie...
Ultima oră
Pe aceeași temă