19 C
București
sâmbătă, 4 mai 2024
AcasăSpecialCinci motive pentru care s-ar putea să-ţi placă noul Facebook Timeline

Cinci motive pentru care s-ar putea să-ţi placă noul Facebook Timeline

Timeline, noua temă a Facebook va deveni obligatorie, săptămâna aceasta, pentru toţi utilizatorii. Interfaţa, anunţată în septembrie anul trecut şi disponibilă utilizatorilor de la sfârşitul aceluiaşi an, nu a fost primită foarte bine de către utilizatori. Cu toate asta, interfaţa Timeline are şi câteva aspecte pozitive:


1. Te va ajuta să-ţi faci curăţenie pe profil

Deoarece Timeline va face căutarea postărilor vechi foarte uşoară, primul lucrur pe care ar trebui să-l faci e să scapi postările jenante.

În ceea ce priveşte opţiunile de protejare a confidenţialităţii, noul Timeline îţi pune la dspoziţie trei opţiuni: poţi să-ţi laşi numai prietenii să-ţi vadă postările, poţi să-i opreşti pe ceilalţi din a posta pe “wall-ul” tău sau poţi să setezi la fiecare postare în parte cine are acces la ea.

2. Te vei distra cu noua “copertă”

Probabil una dintre cele mai mari schimbări aduse interfeţei este adăugarea “cover-ului”, poza din capul paginii de  profil. Facebook spune că trebuie să “umpli acest spaţiu larg cu o imagine unică care te reprezintă. Este primul lucru pe care oamenii îl văd când îţi vizitează timeline-ul”.

3. Evenimente marcante

Cu Timeline, utilizatorii vor avea acces la un nou buton în bara pentru “status”: “Life Event” (eveniment marcant). Facebook îi încurajează pe utilizatori să-şi completeze profilul postând despre evenimentele importante din viaţa lor. 

Dacă dai click pe butonul de “Life Event”, va apărea un meniu din care poţi alege  mai multe timpuri de evenimete: muncă şi educaţie, familie şi relaţii, casă şi trai, sănătate dar şi călătorii şi experienţe. Astfel vei putea scoate în evidenţă faptul că ţi-ai luat permisul sau… că ţi-ai pierdut virginitatea.

Odată selectată o categorie, va trebui să completezi formularul cu o serie de detalii: locul, cu cine erai, data, fotografii dar şi opţiunile de confidenţialitate.

4. Scoate în evidenţă ce contează

Cu noul Timeline vei putea evidenţia postările care crezi că merită o atenţie mai mare din partea celor care îţi vizitează profilul. Astfel cu ajutorul butonului “resize” vei putea aloca un spaţiu mai mare unei postări.

De asemenea, dacă vei vrea să ascunzi o postare de pe “wall” fără a o şterge definitiv, vei putea face asta apăsând pe butonul în formă de creion. 

5. Vezi mai uşor ce-ţi place

Pe vechile profiluri de Facebook, paginile cărora le dădeai “like” şi interesele tare erau ascunse sub tabelul cu informaţii. Acum, însă, “like-urile” reies la suprafaţă, Timeline oferindu-le un spaţiu chiar sub “Cover photo”.

Prima secţiune a acestei categorii îţi va arată interesele iar dedesubt paginile care ţi-au plăcut catalogate după ani şi prietenii carora le plac aceleaşi pagini.

Cele mai citite

VIDEO. Protestele studențești de susținere a Palestinei se intensifică în universități mari din întreaga lume

Mişcarea studenţească împotriva ofensivei israeliene în Fâşia Gaza continuă în întreaga lume: pornind de la campusurile americane şi fiind uneori ţintă a represiunii poliţieneşti, a...

Spania, ţara din UE cu cea mai mare speranţă de viaţă. Ce loc ocupă România

Datele furnizate de Eurostat, agenția comunitară de statistică, arată că Spania se situează în fruntea Uniunii Europene în ceea ce privește speranța de viață,...

O fetiță s-a născut cu două forme de cancer

O fetiță s-a născut cu mai multe pete mov pe corp, iar în timp s-au dovedit a fi două forme de cancer. Amelia Topas, acum...
Ultima oră
Pe aceeași temă